Nieuw op Netflix 07/04

Er is weer een nieuwe maand aangebroken wat traditioneel wil zeggen dat de mensen bij Netflix weer een ton aan nieuwe titels op de streamingdienst loslaten. Deze keer ging dit gepaard met de terugkeer van heel wat titels die eerder reeds beschikbaar waren zoals The Other Guys, The Covenant, Fury, Knocked Up, Ted 2, Troy, War of the Worlds en 300

Gelukkig zijn er ook wat écht nieuwe titels bijgekomen zoals de Quentin Tarantino-klassieker Reservoir Dogs (8.3/10 met meer dan 800.000 stemmen op imdb) uit 1992 met Harvey Keitel, Michael Madsen, Steve Buscemi, Chris Penn en Tim Roth. Als je het wat luchtiger wil en ook geschikt voor de kids kan je dan weer kijken naar Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (7.0/10 met een goede 184.000 stemmen) terwijl fans van het horror-genre dan weer hun geding krijgen met Orphan (7.0/10 – 173.000 stemmen) uit 2009 waarin Vera Farmiga (Bates Motel) erachter komt dat weeskindjes niet altijd zo onschuldig zijn. Al wat ouder is dan weer Cube (7.3/10 met 185.000 stemmen op imdb), een low budget sci-fi thriller uit 1997 die goed genoeg was om meerdere sequels te krijgen. Wil je toch liever wat recenter materiaal dan kan je kijken naar Sleepless (5.6/10 met iets meer dan 25.000 stemmen) uit 2017 waarin we Jamie Foxx (Django Unchained) te zien krijgen als een niet al te frisse agent wiens zoon ontvoerd wordt nadat hij een casinobaas probeert te overvallen.

Op gebied van series was het grote nieuws voor Netflix naar alle waarschijnlijkheid de release van het eerste seizoen van de Zweedse Original Quicksand (8.0/10 – iets meer dan 800 stemmen) over een moordmysterie op een school, maar wij waren toch vooral verheugd met het zevende seizoen van Homeland. Verder werd het derde seizoen van Outlander nog vrijgegeven, alsook het tweede van Chilling Adventures of Sabrina, iets waar de tweens onder ons zeker wel opgetogen van worden.

Geen overweldigend begin van de maand dus, maar meer dan genoeg om voor elk wat wils te bieden. Ons hoor je in ieder geval niet klagen, we kunnen er weer even tegenaan!