Nieuw op Netflix 06/05

Er is een nieuwe maand aangebroken wat naar goede gewoonte wil zeggen dat er nogal wat nieuwe titels zijn vrijgegeven op Netflix, maar spijtig genoeg moeten we wel melden dat de oogst deze maand niet zo overweldigend is.

Op gebied van films is de “grootste” titel The Omen, de horrorklassieker uit 1976 van Richard Donner met onder andere Gregory Peck en Lee Remick in de hoofdrollen. Als een film uit 1976 die 7.6/10 scoort op imdb het beste is dat Netflix op een week kan aanbieden weet je al hoe laat het is… Verder kregen we nog de actie horrorflick The Cave die een magere 5.1/10 haalt (onze bespreking vind je hier), en de nieuwe Netflix Originals Anon (sci-fi thriller met Clive Owen over privacy in de toekomst – 6/10 score op imdb) en Beyond Skyline, een actie-horrorvehikel met Frank Grillo waarin de strijd aangegaan wordt met buitenaardse wezens. Ook deze haalt met net geen 10.000 stemmen een magere 5.4/10 op imdb.

De grootste nieuwe titels op Netflix deze week was zonder twijfel het eerste seizoen van de nieuwe Scandinavische Netflix Original The Rain waarin een agressief virus zowat heel Scandinavië heeft uitgeroeid en een broer en zus op zoek gaan naar antwoorden. Echt hoog scoort deze nieuwe titel echter niet, met net iets meer dan 1.500 stemmen haalt deze nieuwe titel slechts een 6.1/10 wat waarschijnlijk ook wel zal liggen aan het feit dat de serie niet Engelstalig is. Verder is het vijfde seizoen van The 100 van start gegaan en kregen we ook nog het tweede seizoen van Dear White People voorgeschoteld.

Het is alsof Netflix bedacht had dat het goed weer zou worden en mensen liever buiten gaan zitten dan wat te bingewatchen, want we vonden het maar een matige oogst dit begin van mei.