Nieuw op Netflix 05/05

Er is weer een nieuwe maand aangebroken wat traditioneel wil zeggen dat er op Netflix nogal wat nieuwe titels verschenen zijn maar de voorbije twee weken qua kwantiteit niet teleurstelden kunnen we dat niet echt zeggen op gebied van kwaliteit.

De belangrijkste nieuwe Netflix Original film is zonder twijfel Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (6.8/10 met een goede 8.000 stemmen op imdb) over de vrouw van Ted Bundy en hoe zij bleef geloven in de onschuld van de seriemoordenaar. Alhoewel de film met Zac Efron nogal wat ophef maakte in de VS vonden we deze nogal traag en eerlijk gezegd saai.

Andere nieuwe titels zoals Mad Max Beyond Thunderdome uit 1985 (6.3/10 met 117.000 stemmen), en Zodiac uit 2007 (7.7/10 met bijna 390.000 stemmen) zijn dan weer wat beter, maar echt echte toppers waren toch echt ver te zoeken. Resident Evil: Retribution (5.4/10 met net geen 125.000 stemmen) kunnen we moeilijk super noemen, en Free Fire (6.4/10 met een dikke 35.000 stemmen) uit 2016 met Sharlto Copley en Brie Larson lijkt vooral toegevoegd te zijn vanwege de bekendheid die Larson geniet sinds Captain Marvel en de laatste Avengers film. Gisteren werd dan ook nog A Monster Calls (7.5/10 met net geen 70.000 stemmen) toegevoegd wat de jonge tieners onder ons wel zullen kunnen appreciëren.

Verder werden er vooral veel niet-Amerikaanse/Engelse films toegevoegd alsook enkele terugkerende titels zoals Full Metal Jacket en Ocean’s Twelve. Eveneens terugkerend waren enkele cabaretvoorstellingen van o.a. Daniël Arends, Hans Teeuwen, Jochem Myjer en Theo Maassen.

Op gebied van series was het eveneens geen grote vangst de voorbije twee weken. Het tweede seizoen van The Frankenstein Chronicles werd vrijgegeven, terwijl ook het eerste seizoen van Wolfblood (2012 – score van 7.9/10 maar nog geen 2.700 stemmen op imdb) beschikbaar werd gesteld, iets dat de tweens onder ons mogelijk kunnen smaken. Wel vragen we ons af waarom enkel het eerste seizoen online werd gezet aangezien de serie met 5 seizoenen al 2 jaar geleden afgelopen was.

Ook op gebied van series waren de Netflix Originals deze twee weken met veel bombarie aangekondigd. Zo is er seizoen 1 van Chambers, een “horror”-serie met Uma Thurman waarin een meisje een harttransplantatie ondergaat en plots vreemde visioenen krijgt terwijl haar persoonlijkheid ook wat veranderingen ondergaat. Dit eerste seizoen krijgt op imdb een 6.7/10 met net geen 2.400 stemmen op moment van schrijven maar persoonlijk hebben we het opgegeven halverwege het seizoen vanwege te traag, weinig verrassend, en de zogenaamd “griezelige” momenten die je op het einde van een aflevering moeten doen uitkijken naar de volgende zijn allesbehalve spannend. Neen, dit is verre van een Haunting of Hill House.

Dead to Me (8.5/10 met nog geen 1.700 stemmen) is de andere Netflix Original die grote toppen moet scheren dankzij hoofdrollen voor Christina Applegate (Married with Children) en Linda Cardellini (The Avengers, Mad Men). In deze komedie treurt Applegate om de dood van haar man en wordt ze bevriend met Cardellini, maar na de eerste aflevering gezien te hebben moeten we bekennen dat er weinig te lachen viel. Als je een echte komische serie verwacht kan je dus beter wat anders zoeken.