Nieuw op Netflix 04/03

Er is weer een nieuwe maand begonnen wat wil zeggen dat de mensen bij Netflix nogal wat nieuwe content online plaatsen. Veel echte toppers zaten er echter niet bij deze keer, veel reality-tv, wat documentaires en middelmatige films en series. Gelukkig waren er echter wel nog wat lichtpuntjes om het gemiddelde wat op te krikken.

Op gebied van films zullen de bekendste namen zonder twijfel The Bourne Legacy (6.7/10, met Jeremy Renner), TRON: Legacy (6.8/10, met Jeff Bridges) en de ultieme oorlogsklassieker The Longest Day (7.8/10, met John Wayne en een hele resem andere beroemde acteurs uit de jaren stillekes!) zijn. Horrorfans zullen ook kunnen genieten van Insidious (6.8/10 van James Wan met Patrick Wilson) die verscheidene sequels opleverde, alsook Veronica (6.5/10 op imdb) van de Spaanse regisseur Paco Plaza die eerder in het genre zich al liet opmerken met [Rec].

Verder ook nog wat minder bekende titels met bekende namen, zoals de thriller Standoff (6.0/10) uit 2016 waarin Laurence Fishburne als huurmoordenaar het opneemt tegen Thomas Jane die een jong meisje probeert te beschermen. Geen super titel, maar wel leuk voor een relaxte zaterdagmiddag, en we spreken uit ervaring. Verder ook nog The Duel (5.7/10 op imdb), eveneens uit 2016 maar deze keer met Woody Harrelson en Liam Hemsworth in de hoofdrollen en geplaatst in een western stadje.

Twee totaal nieuwe series zijn toegevoegd, beginnende met het eerste seizoen van Timeless (7.6/10 met net geen 20.000 stemmen) waarin drie helden door de tijd reizen om onbekende criminelen te bestrijden en de geschiedenis zoals we die kennen te beschermen. Klinkt een beetje als DC’s Legends of Tomorrow? Inderdaad! De tweede totaal nieuwe serie is het eerste seizoen van Ghost Wars (6.5/10 met net geen 1.300 stemmen op imdb) uit 2017 waarin een dorpje in Alaska overspoeld wordt door bovennatuurlijke fenomenen en een lokale outcast in het reine moet komen met zijn eigen krachten om iedereen te kunnen beschermen.

Als afsluiters kregen we ook nog het vijfde seizoen van The Americans, alsook de eerste aflevering van het derde seizoen van Ash vs Evil Dead. Of we nu wekelijks nieuwe afleveringen gaan krijgen van deze serie, of het een foutje was en op een of ander moment plots de rest ook gaan kunnen zien is niet duidelijk, met de eerste twee seizoenen hebben ze bij Netflix ook wat foutjes gemaakt dus het zal wel aan Ash en de Evil Dead liggen zeker?