Nieuw op Netflix 03/06

Het is juni en we zijn dus een nieuwe maand begonnen wat wil zeggen dat de mensen van Netflix weer relatief veel vrijgegeven hebben op hun online platform. Waar we de laatste weken nogal wat konden klagen over gebrek aan films, is dat deze week zowat goedgemaakt. Op gebied van series was het echter net zoals vorige week een magere oogst.

Veel actie deze week, te beginnen Sin City 2 uit 2014 van Frank Miller & Robert Rodriguez met in de hoofdrollen onder andere Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin en nog heel wat andere bekende namen. De film scoort op imdb.com slechts een 6.5/10 maar mag van ons wel wat hoger ingeschat worden. Wel een (veel hogere score) haalt dan weer Apocalypto van Mel Gibson uit 2006 die geen bekende namen bevat in de cast het uitsterven van de Mayacultuur blijkt wel fans te hebben. Althans, wanneer op het witte scherm geprojecteerd…

Nog een titel die we zeker niet over het hoofd willen zien is Under the Skin, een naar onze mening onderschatte sci-fi thriller met in de hoofdrol niemand minder dan Scarlett Johansson als dodelijke buitenaardse verleidster. Slechts een 6.3/10 scoort deze titel uit 2013 met bijna 104.000 stemmen. Dat vrouwen in de hoofdrol niet altijd garant staat voor hoge scores toont ook Jane got a Gun aan, een western uit 2015 met in de hoofdrol Natalie Portman en daarnaast nog onder andere Joel Edgerton en Ewan McGregor. Met een goede 17.000 stemmen haalt deze slechts 5.9/10, maar wie weet, misshien dat hij je wel aan kan spreken.

Een betere score krijgt Vantage Point uit 2008 met Dennis Quaid en Forest Whitaker waarin we een aanslag op de president van de VS te zien krijgen vanuit verschillende standpunten. Niet slecht, en dat merk je ook doordat meer dan 135.000 mensen deze een 6.6/10 gemiddelde opleveren op imdb.com. Fan van Forest Whitaker? Dan kan je je hartje ook nog opluchten met The Last King of Scotland uit 2006 waarin we hem in de huid zien kruipen van dictator Idi Amin met naast hem nog James MacAvoy en Gillian Anderson, en bijna 160.000 mensen een gemiddelde geven van 7.7/10.

Nog wat actie titels die net boven de middelmaat scoren: Bus 657 (aka Heist), een actiethriller met Robert De Niro, Jeffrey Dean Morgan en Kate Bosworth uit 2015 die 6.1/10 haalt, Tokarev (aka Rage) uit 2014 met Nicolas Cage die net op de middelmaat uitkomt 5.0/10, Sabotage met Arnold Schwarzenegger en Sam Worthington uit 2014 scoort 5.7/10, en I, Frankenstein uit 2014 met Aaron Eckhart en Bill Nighy haalt een 5.1/10. Genoeg gehad van pure actie? Dan kan er nog wat gelachen worden, ook al hebben we daar onze bedenkingen bij over wat het onderwerp van het lachen is (het verhaal, de film, of de vertolkingen) bij de vrouwelijke remake van Ghostbusters uit 2016die 5.3/10 haalt met bijna 170.000 stmemen.

Zoals gezegd: waar we een goedgevuld aanbod aan nieuwe films kregen was het op gebied van series wederom magertjes. Enkel het vierde seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt is het vernoemen waard. Al bij al echter geen slecht begin van een nieuwe maand, hopelijk dat men bij Netflix zo voortdoet!