Nieuw op Netflix 03/03

Vorige week was de oogst bij Netflix zo mager dat we het niet eens de moeite vonden om er een overzicht van te plaatsen, maar met het begin van de maand maart hebben de mensen bij de streamingdienst dat gelukkig toch wel goedgemaakt. Vooral op gebied van films dan toch.

Als je wat wil lachen ben je meestal wel goed af bij Rowan Atkinson en als je dan ook nog wat actie erbij wil kan je zeker terecht bij Johnny English (6.2/10 met net geen 135.000 stemmen op imdb – onze review kan je hier lezen) en de sequel, Johnny English Reborn (6.3/10 met bijna 110.00 stemmen).

Meer drama en ouderwets wapengekletter vind je dan weer terug bij Snow White and the Huntsman (6.1/10 met meer dan 250.000 stemmen – review is hier te lezen) alsook bij The Scorpion King (5.5/10 met een goede 120.000 stemmen en hier is onze review) met Dwayne Johnson. Nog meer wapengekletter uit de oudheid krijgen we ook te zien in King Arthur: Legend of the Sword (6.8/10 met meer dan 160.000 stemmen) uit 2017 van Guy Ritchie met onder andere Charlie Hunnam en Jude Law.

Eveneens zwaardvechten maar dan met heel wat meer spitstechnologie is dan weer te zien in de laatste “Transformers”-film, Transformers: The Last Knight, Michael Bay’s misbaksel uit eveneens 2017 dat met meer dan 114.000 stemmen strandt op een imdb-score van 5.2/10. Ja, ook met Mark Wahlberg, Anthony Hopkins en Josh Duhamel in de cast worden de Transformers er niet beter op.

Willen we nog wat meer oudheid combineren met huidige “spitstechnologie”? Dan kan je nu je tanden zetten in Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park en Jurassic Park III die op imdb scores hebben gaande van 8.1/10 over 6.5/10 naar 5.9/10. Ja, sequels doen het meestal slechter dan de originelen en dat zie je hier duidelijk aan de imdb-scores.

Verder zijn ook weer redelijk wat films terug van weggeweest in het aanbod zoals daar zijn The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, The Bourne Legacy, The Untouchables, Men in Black 3, Fast & Furious 6, Pineapple Express, Doom, Four Brothers, 21, The Purge, White House Down en Apollo 13

Op gebied van series was de oogst heel wat minder dan qua films, maar er is toch wel 1 titel die met alle aandacht gaat lopen: The Walking Dead is terug van weggeweest en seizoen 1 tot en met 8 zijn toegevoegd aan het aanbod, wat wil zeggen dat er 2 compleet nieuwe seizoenen beschikbaar zijn! Hopelijk dat dit maar een eerste begin is voor maart en dat er nog heel wat meer goeds licht te wachten, en dat het niet hierbij blijft!