Nieuw op Netflix 03/02

Deze week zijn we weer een nieuwe maand begonnen en naar goede gewoonte wil dat zeggen dat er heel wat nieuwe titels in het aanbod bij komen, en dat is deze keer niet anders.

De bekendste titel die nieuw verschenen is, is zonder twijfel Martin Scorsese’s Goodfellas (8.7/10 met bijna 900.000 stemmen) met Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci, maar ook Oscarwinnaar The Revenant (8.0/10 met 600.000 stemmen) uit 2015 met Leonardo DiCaprio komt als absolute topper binnen. Daarnaast krijgen we ook nog de politiethriller Sicario (2015, 7.6/10 met bijna 319.000 stemmen op imdb) met Emily Blunt, Josh Brolin en Benicio Del Toro alsook Now You See Me 2 (6.5/10 met een goede 200.000 stemmen) waarin onder andere Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Michael Caine en Morgan Freeman voorbij komen.

Iets minder hoge toppen scherend op imdb, maar naar onze mening ook een absolute aanrader, is dan weer Lucy (6.4/10, bijna 400.000 stemmen) uit 2014 met wederom Morgan Freemand en deze keer ook Scarlett Johansson die door inname van een experimentele drug plots begint te transformeren een vreemde krachten krijgt. Verwacht hier geen Marvel/DC Comics superhelden-epos a la Iron Man, maar wel een actiethriller waar de spanning van afdruipt zonder instortende gebouwen en vliegende wezens. Heb je het liever wat luchtiger, dan kan je zeker The Nice Guys (7.4/10 met een goede 230.000 stemmen) uit 2016 proberen waarin Russell Crowe en Ryan Gosling de dood van een pornoster onderzoeken in de jaren ’70.

Natuurlijk kan er bijna geen week meer voorbij gaan zonder een nieuwe Netflix Original en deze keer gaat de Velvet Buzzsaw (6.0/10, een goede 7.000 stemmen op imdb) met Jake Gyllenhaal en Rene Russo over schilderijen die nogal “bijzondere” eigenschappen hebben met nogal nare gevolgen voor mensen die hun eigen geldzucht voor lieten gaan op de kunst.

Waar we dus een goedgevulde buidel films kregen deze week is het op gebied van series heel wat minder geweest. Het derde seizoen van Legends of Tomorrow (uit het Arrow-universum) is vrijgegeven, en daarnaast zijn enkel nog twee Netflix Originals het vermelden waard: Nightflyers (6.1/10 met nog geen 4.000 stemmen) is gebaseerd op een verhaal van George R.R. Martin (Game of Thrones) waar de verwachtingen nogal hoog deed stijgen, maar het uiteindelijke resultaat laat nogal wat te wensen over. Het verhaal op zich is wel interessant, maar de acteerprestaties van de (onbekende) cast zijn niet om over naar huis te schrijven en ook het script vertoont nogal wat mankementen. Tegenvaller dus! Heel wat beter (volgens de stemmers op imdb – 8.0/10 met bijna 3.000 stemmen) is het eerste seizoen van Russian Doll waarin Natasha Lyonne (Orange is the New Black) een vrouw speelt die steeds maar dezelfde dag van haar overlijden herbeleeft en probeert uit deze tijdslus te geraken.