Nieuw op Netflix 02/09

De vakantie is gedaan, het schooljaar begint weer en we zijn eveneens een nieuwe maand gestart. Meer dan genoeg redenen om een hoop nieuwe zaken op Netflix te zien verschijnen en dat is dan ook het geval, ook al zijn we niet écht overladen met nieuwe titels.

Op gebied van films hebben de mensen bij Netflix duidelijk gekeken naar een “bekende” titel want alle aandacht ging naar de eerste drie “The Mummy” films. De remake met Tom Cruise zit er niet bij, maar dus wel de originele trilogie met Brendan Fraser die van 1999 tot 2008 het bioscoopscherm teisterde. Voor diegenen die nog nooit van The Mummy gehoord hebben: deel 1 (7.0/10) is van 1999 met naast Brendan Fraser ook Rachel Weisz, in The Mummy Returns (2001 – 6.3/10) vervoegde Dwayne Johnson de cast, en in The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008 – 5.2/10) was er geen Rachel Weisz meer te bespeuren maar mocht Maria Bello de schone van dienst spelen terwijl Jet Li zich op als de ultieme slechterik opstelde.

Verder was er maar één nieuwe film die onze aandacht kon trekken, namelijk Vampires, de actie-horror prent van John Carpenter uit 1998 (6.1/10) met in de hoofdrollen James Woods en Daniel Baldwin.

Waar het op gebied van films misschien wat magertjes was, werd dit wel weer goedgemaakt door verscheidene series die een nieuw seizoen toegevoegd zagen worden, zoals daar zijn het derde van Good Witch, het zevende alweer van Once Upon a Time, het derde van The Affair, en natuurlijk de grote knaller van de maand: het tweede seizoen van Ozark.

Daarnaast was er ook nog een compleet nieuwe Netflix Original die van start ging, namelijk Paradise PD, een totaal geschifte en “foute” animatieserie over een politiedepartement in een klein dorpje dat vooral uitblinkt in totale incompetentie. Een commissaris die testosteronpleisters moet gebruiken omdat zijn ballen zijn afgeschoten door zijn zoon, een drugshond die niets liever doet dan coke snuiven, een dikzak die zo vet is dat hij kogelvrij is, en ga zo maar door. Als je houdt van South Park kan je deze zeker wel eens een kans geven, op imdb scoort hij tot op heden 6.7/10 met iets meer dan 700 stemmen.