Nieuw op Netflix 02/06

We zijn alweer twee weken en een nieuwe maand verder wat traditioneel wil zeggen dat er weer heel wat nieuwe content verschenen is op Netflix, en deze keer worden we niet teleurgesteld.

Op gebied van film kregen we een mix van zowat vanalles, gaande van romantiek en humor tot spanning en horror waar het bloed van afspuit. In de eerste categorie is er de musical La La Land (8.0/10 op imdb met meer dan 430.000 stemmen) uit 2016 met Ryan Gosling en Emma Stone, terwijl The Hangover Part III (5.8/10 met 270.000 stemmen) de lachers moet plezieren. Spanning is er dan weer met de al wat oudere film Deep Impact (1998 – 6.2/10 met 150.000 stemmen) waarin Robert Duvall, Elijah Wood en Morgan Freeman de aarde moeten beschermen van een komeetinslag. Fans van horror werden ook alweer serieus getrakteerd, te beginnen met Annabelle: Creation uit 2017 (6.5/10 – bijna 90.000 stemmen) waarin we het universum van The Conjuring weer wat verder exploreren met deze keer Anthony LaPaglia in de hoofdrol. The Girl with All the Gifts (6.7/10 – 46.000 stemmen) uit 2016 met in de hoofdrollen o.a. Glenn Close, Paddy Constantine en Gemma Arterton, brengt ons dan weer in een toekomstige zombiewereld waarin de toekomst van de mensheid ligt bij zombiekinderen die nog wél kunnen nadenken, terwijl Darren Aronofsky’s Mother! (6.6/10 – 156.000) Jennifer Lawrence, Michelle Pfeiffer en Ed Harris in een compleet geschift verhaal doet terechtkomen dat zeker niet iedereen zal kunnen aanspreken dus wees gewaarschuwd. Ook op gebied van Originals is er weer wat bijgekomen, en dat in de vorm van de horrorfilm The Perfection (6.2/10 met bijna 9.000 stemmen op imdb) waarvan kijkers bij momenten blijkbaar onpasselijk werden. Het is maar dat je het weet.

Ook enkele titels zijn weer teruggekeerd in het aanbod waaronder Ocean’s Thirteen, Police Academy en The Rite.

Qua series was de enige echt nieuwe toevoeging die de moeite van het vermelden waard is het eerste seizoen van de nieuwe Netflix Original What/If (6.4/10 – 3.300 stemmen) waarin Renée Zellweger een koppel een “oneerbaar” voorstel doet. Inderdaad, “Indecent Proposal” maar dan in een serie gegoten lijkt ons. Tweede seizoenen waren er voor Good Girls en Bad Blood, Slasher kreeg zijn derde, terwijl het vierde van iZombie nogal afweek van de stijl van de vorige seizoenen (iets serieuzer en met meer focus op de onderliggende verhaallijn – niet iedereen zal deze verandering van stijl kunnen appreciëren lijkt ons). Van Luther is dan weer het vijfde seizoen online gekomen waarin wederom wat verrassende plotwendingen voorbij komen, en last but not least werd ook nog eens het zesde seizoen vrijgegeven van Elementary. Absoluut geen gebrek aan nieuwe content om de maand mee te beginnen!