Nieuw op Netflix 01/04

Deze week kregen we op Netflix een ton aan nieuwe titels voorgeschoteld, en met de eerste dag van een nieuwe maand werd daar nog wat extra materiaal bovenop gegooid! Het kon blijkbaar niet op, maar voordat je hier helemaal achterover slaat willen we daar wel even bij vermelden dat er nogal wat films bijzaten die eerder reeds op de dienst beschikbaar gemaakt waren en gewoon terug in het aanbod kwamen alsook een ton aan Nederlandstalig drama waar wij persoonlijk niet echt op zitten te wachten. Genoeg “drama” in onze kranten als je het ons vraagt.

Op gebied van films kunnen we in ieder geval niet klagen, zeker niet als je ziet wat er zoal effectief nieuw bijgekomen is, te beginnen met de drie eerste Bourne-films, zijnde The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, en natuurlijk The Bourne Ultimatum. Verder nog meer actie in de vorm van onder andere Robin Hood (de versie uit 2010 met Russell Crowe en Cate Blanchett, goed voor een 6.7/10 op imdb), en Stealth met onder andere Jessica Biel en Jamie Foxx (wel slechts een 5.0/10). Ook spanning is van de partij in Our Kind of Traitor uit 2016, gebaseerd op een verhaal van John LeCarré en met Stellan Skarsgård en Ewan McGregor (6.2/10), Money Monster (6.5/10) uit 2016 van Jodie Foster met George Clooney en Julia Roberts, en onze persoonlijke favoriet: Public Enemies uit 2009 met Christian Bale en Johnny Depp (7.0/10 op imdb).

Als de spanning je wat teveel wordt zorgt Netflix ook voor wat humor en dat in de vorm van The Change-Up uit 2011 met in de hoofdrollen Jason Bateman, Ryan Reynolds, en Olivia Wilde, alsook Tower Heist welke ook uit 2011 dateert en waarin we Eddie Murphy, Ben Stiller, Casey Affleck en nog wel wat bekende namen zien voorbij komen (6.2/10). Heb je toch liever wat meer sci-fi of horrormateriaal dan kan je zeker en vast wel je gading vinden bij Dark Skies (6.3/10) Self/less (6.5/10) uit 2015 met Ryan Reynolds en Ben Kingsley, of Sinister (6.8/10) uit 2012 met Ethan Hawke.

Geen week zonder Netflix Original tegenwoordig lijkt het wel, en ook deze week is geen uitzondering: The Titan is een sci-fi thriller met in de hoofdrol Sam Worthington die een genetisch experiment ondergaat om de mensheid te redden, maar daarbij mogelijk wel zichzelf verliest. Net iets meer dan 3000 mensen hebben een score gegeven op imdb ondertussen en dat komt neer op een 5.0/10 wat niet echt super is. De Originals scoren op gebied van films dus duidelijk nog steeds niet op het niveau van de Netflix series.

Films die terug in het aanbod beschikbaar zijn gemaakt, zijn onder andere Conan the Barbarian, Gamer, Jaws, Django Unchained, The Equalizer, 8MM, Olympus Has Fallen, Blitz, Parker, Defiance, Scary Movie en Law Abiding Citizen.

Waar het op gebied van films dus duidelijk een overdaad kregen, moeten we echter melden dat op gebied van series het net het tegenovergestelde was. Slechts 1 titel die de moeite van het vermelden waard is: seizoen 2 van A Series of Unfortunate Events, verder enkele nog wat anime, reality-tv en documentaires. Achja, we hebben nog wel wat series te bekijken en wat leuke nieuwe films zijn altijd welkom!