4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Needle

Faalt op zowat elk aspect

Nadat zijn vader komt te overlijden krijgt Ben Rutherford een antieke mechanische doos genaamd “Le Vaudou Mort” die volgens zijn leerkracht, professor Banyon, in de 18e eeuw gebruikt werd tijdens spektakelshows van illusionisten.

Na een feestje met enkele vrienden keert Ben terug naar zijn kamer om de dag erna te merken dat de doos verdwenen is. Wanneer zijn vrienden dan plots in extreem vreemde omstandigheden beginnen om te komen gaan hij en zijn broer op pad om uit te zoeken wie de dodelijke krachten van de doos aan het gebruiken is om deze te stoppen voordat het te laat is.

Needle is een van de vele tienerhorror films over een groepje vrienden die plots op de meest waanzinnige manieren afgeslacht worden. I Know What You Did Last Summer, Scream, Final Destination, Nightmare on Elm Street, … er zijn reeds tonnen aan films die dit eerder al gedaan hebben en ook op een veel betere manier. Het niveau van goorheid is wel goed maar dat kan van het acteerwerk niet gezegd worden. Het verhaal is ook oppervlakkig, saai en mist duidelijk inspiratie. De plot hangt met moeite aan elkaar en de pogingen om iedereen als mogelijke moordenaar naar voren te schuiven mislukken totaal.

Needle is een low budget gore horrorfilm die op zowat elk aspect faalt.