Narc

Nick Tellis (Jason Patric) is een voormalige drugsagent die de politie verlaten heeft na zijn laatste undercover operatie waarbij hij per ongeluk een zwangere vrouw neerschoot waarna deze haar ongeboren kind verloor.

Wanneer een agent gedood wordt en het spoor naar de dader na 60 dagen dood loopt wordt Tellis gevraagd om terug te komen met de belofte dat als hij de daders gevonden heeft hij een bureau job kan krijgen. Vanwege dat zijn vrouw niet werkt en hij nog maar 75% van zijn voormalige loon krijgt besluit hij in te gaan op het aanbod en wordt samen gezet met detective Oak (Ray Liotta) die de laatste partner was van de dode agent. Tijdens het onderzoek begint Tellis en meer meer betrokken te geraken bij de zaak wanneer duidelijk wordt dat de agent in kwestie eveneens under cover aan het werken was in het drugsmilieu. Na een korte periode begint Tellis te beseffen dat Oak meer weet dan hij wil zeggen en ondanks de mogelijkheid dat hij zijn gezin, zijn waardigheid en zelfs zijn leven zou kunnen verliezen blijft Tellis verder graven om de waarheid naar boven te halen.

Narc is een zeer donkere film over het leven van agenten die infiltreren in de drugwereld en anders dan vele andere slaagt deze film er in om de problemen te tonen die deze mensen hebben door gewoon hun werk te doen. Als film is dit een stuk kunst (Ray Liotta schittert!) en we begrijpen eigenlijk niet goed waarom deze film zelfs nooit in de bioscoop gespeelt heeft bij ons. Als je op zoek bent naar een goede thriller is dit een excellente keuze!