Mother’s Day

Nadat een gewelddadige overval misloopt besluiten Ike Koffin en zijn twee broers Johnny en Adley terug te keren naar hun moeders huis om daar hun toevlucht te zoeken. Eens daar komen ze er echter achter dat hun moeder recentelijk het huis kwijtgeraakt is en dat het nu bewoond wordt door Beth en Daniel Sohapi die net een housewarming feestje aan het geven zijn voor enkele vrienden wanneer ze arriveren. De broers gijzelen iedereen en bellen hun moeder voor advies. Wanneer Natalie (moeder) Koffin arriveert met haar dochter Lydia lijkt ze zeer rationeel en rechtdoorzee te zijn, en wil ze de situatie snel oplossen zonder dat iemand gewond geraakt. Wat de gijzelaars echter niet weten is dat Moeder ook wel enkele schroeven los heeft zitten in haar hersenen…

Mother’s Day is een low budget horrorfilm geregisseerd door Darren Bousman die vooral gekend is vanwege Saw 2, 3 en 4. Dit is niet echt een referentie maar zou je wel al moeten doen beseffen dat je genoeg bloedvergieten kan verwachten. Echter, het is niet het gehalte aan goor dat deze film interessant maakt maar eerder Rebecca De Mornay die werkelijk schittert. De Mornay zet een schitterende prestatie neer als Moeder Koffin die een redelijke vrouw lijkt te zijn maar toch wel serieus geschifte ideeën van moraal en waarden heeft, en als dusdanig is ze heter dan we De Mornay ooit gezien hebben. Mochten we in een alternatief universum leven waar SM de norm is, we zijn ervan overtuigd dat mannen in drommen zouden aanschuiven om haar op hun billen te laten petsen!

Als je voorbij het voor de hand liggende bloedvergieten (dat zelfs niet zo overdadig is als in sommige andere slasherfilms) kan kijken vind je een psychologische thriller die werkelijk erbovenuit steekt dankzij De Mornay’s prestatie en na deze film gezien te hebben zijn we ervan overtuigd dat mocht ze de kans krijgen om een gelijkaardige rol te vertolken in een big budget thriller ze effectief een ster zou kunnen worden.

Ook al zal deze film nooit geen prijzen winnen, als low budget horror/thriller is dit zeker een die we kunnen aanraden om op een zaterdagavond eens uit te proberen.