Mission Impossible: Ghost Protocol

Ethan Hunt wordt door een team van IMF agenten uit een gevangenis gered nadat de lanceringscodes voor Russische nucleaire raketten door een huurmoordenaar gestolen werden. IMF is erachter gekomen dat Hendricks, een gevaarlijke en krankzinnige terrorist, besloten heeft om een raket te lanceren richting de Verenigde Staten in de hoop daarmee een wereldwijde nucleaire oorlog te starten die de mensheid zal decimeren.

Ethan en zijn nieuwe team gaan naar het Kremlin om Hendricks te stoppen, maar wanneer dit gebouw vernield wordt door een bom terwijl zij ter plaatse zijn stelt de president van Amerika het Ghost Protocol in werking wat ervoor zorgt dat het IMF en alle agenten zelf als terroristen bestempeld worden. Met weinig meer dan hunzelf en wat gadgets die ze gevonden hebben in een verlaten basis moeten Ethan en zijn team de ultieme uitdaging aangaan om Hendricks te stoppen voor het te laat is.

De Mission Impossible franchise en de carriëre van Tom Cruise hebben de laatste jaren op een laag pitje gedraaid maar Ghost Protocol brengt beide terug naar de top! De aktie is schitterend, de stunts zijn zoals altijd verbluffend, en voor een keer zijn de gadgets eens niet overdadig futuristisch maar meer in lijn met de technologie die we vandaag de dag kennen. Ook de regie is zeer goed gedaan waardoor we genoeg suspense te zien krijgen en al bij al kunnen we zeggen dat Ghost Protocol zonder twijfel de beste Mission Impossible is ooit. Als we echt willen muggeziften kunnen we noteren dat Simon Pegg’s “grappige sidekick” niet echt veel toevoegt aan de film, en dat Paula Patton niet echt een blijvende impressie maakt, maar zoals gezegd: dat is muggeziften.