18 oktober 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Met Vivaldi terug naar de tijd van Vivaldi!

Kaarsen Spaas verwacht hun omzet tegen 2030 te zien stijgen met 5000%!

We hebben een nieuwe regering, hoera, hoera! De enkelingen die de politiek in België nog niet kotsbeu zijn kunnen eindelijk lachen en terug indommelen want de traditionele Vlaamse prutspartijtjes hebben een overeenkomst met hun Waalse tegenhangers en als ze erin slagen om niet al teveel onder elkaar te bakkeleien kunnen ze er weer voor enkele jaren tegenaan.

Kritiek is er volop. Dat er geen Vlaamse meerderheid is in de federale regering, hoe OpenVLD als zevende partij met Alexander De Croo de dweil van de regering mag leveren (we quoten voor het gemak Alexander zelve), hoe CD&V zomaar even alle Antwerpenaren uitsluit om toch maar te kunnen zeggen dat er in de rest van Vlaanderen wél een meerderheid is voor Vivaldi (dat de helft van hun burgemeesters niet echt gelukkig zijn laten we even terzijde), hoe de Vlaming gaat mogen blijven betalen voor de Franstaligen in het zuiden, hoe de schuld van België gigantisch gaat stijgen, hoe migratie nog steeds niet beter aangepakt wordt, en ga zo maar door.

De grootste winnaar van deze coalitie is echter zonder twijfel Ecolo/Groen. Ze mogen misschien niet de belangrijkste “postjes” te pakken hebben gekregen (en Calvo moet écht wel pijn geleden hebben met dat mes in zijn rug, och arme!), ze zijn er wel in geslaagd om hun symbooldossiers die de man in de straat in de kont naaien erdoor te krijgen. De kernuitstap gaat door met sluiting van de laatste kerncentrales in 2025, tenzij een studie zou aantonen dat er bevoorradingsproblemen en stijging van elektriciteitsprijzen zouden komen. Nu weten we allemaal dat als we een studie bestellen die aantoont dat er geen prijsstijgingen komen en bevoorrading van energie niet in gedrang gaat komen, we een studie krijgen die aantoont dat er geen prijsstijgingen komen en bevoorrading geen probleem zal zijn. Reken er dus maar op dat het gedaan is met kernenergie in België als Vivaldi erin slaagt de rit uit te zitten.

De kernuitstap wil zeggen dat de helft van onze elektriciteitsproductie in de winter wegvalt. Vivaldi wil dit opvangen door in te zetten op meer windmolens, gecombineerd met gascentrales om piekmomenten op te vangen. Windmolens leveren echter geen zekerheid van bevoorrading, en zijn ook enkel maar rendabel vanwege subsidies. Gascentrales stoten meer CO2 uit dan kerncentrales (hallo Groen/Ecolo, wat met uw klimaatdoelstellingen?) en zelfs de EU is tegen de opstart van nieuwe gesubsidieerde gascentrales wat wil zeggen dat geen enkel bedrijf hierin gaat willen investeren. Zonder subsidies komen die gascentrales er dus niet wat neerkomt op België dat volledig afhankelijk wordt van buitenlandse elektriciteit. Zoals we eerder al hebben gemerkt kan dit in de winter tot serieuze problemen leiden, in 2018 werd er al een afschakelplan bedacht omdat er niet gegarandeerd kon worden dat er genoeg elektriciteit zou zijn, en toen was er nog 1 kernreactor actief in België! Zonder kernreactoren zie je het al van ver komen wat er zal gebeuren!

Alsof de sluiting van de kerncentrales nog niet genoeg problemen zal opleveren, zet Vivaldi volop in op elektrische auto’s. Niet enkel zijn die veel duurder dan wagens met verbrandingsmotoren (HLN slaagde zelfs met zwaar gemanipuleerde cijfers er niet in om er een positieve financiële draai aan te geven) maar die hebben natuurlijk ook elektriciteit nodig! Tegen 2026 mogen enkel nog zero-emission firmawagens verkocht worden. In 2018 was reeds 1/5e van alle wagens een bedrijfswagen dus bedenk maar eens de impact op elektriciteitsconsumptie als die allemaal elektrisch gaan moeten zijn. De wet van vraag en aanbod is simpel: bij stijgende vraag en dalend aanbod stijgen de prijzen. Hoe kan de Vivaldi-regering dan ooit zeggen dat de elektriciteitsprijzen niet mogen stijgen door de kernuitstap? En dan hebben we het nog niet over de doelstelling om wagens met verbrandingsmotor compleet te verbannen! Hier staat nog geen datum op, maar dat is wél de bedoeling!

Wat we niet terugvinden in het regeerakkoord is hoe men het vrachtvervoer wil “vergroenen”. Auto’s moeten allemaal zero-emission zijn, maar aftandse vrachtwagens mogen zonder probleem blijven rondrijden blijkbaar. En terwijl Greenpeace laatst nog liet weten dat de veeteelt in Europa slechter is voor de CO2-uitstoot dan alle auto’s samen, wordt er met geen woord gerept over vermindering van de veeteelt in België.

Het mag dus duidelijk zijn: Groen en Ecolo hebben met Vivaldi symbooldossiers binnengehaald die vooral de man in de straat financieel verkrachten terwijl échte maatregelen die hun zogenaamd “groene” programma zouden ondersteunen compleet genegeerd worden. Men zal de Groenen nooit kunnen beschuldigen van consequent gedrag! De enige die positief zal uitkijken naar de implementatie van de “Grecolo” maatregelen zal zonder twijfel kaarsenmaker Spaas zijn. Die zullen hun omzet gigantisch zien stijgen in de wintermaanden zodra de kerncentrales sluiten en het wagenpark geëlektrificeerd is. Terug naar de tijd van Vivaldi!