27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Medium – Het Laatste Seizoen

Een laatste seizoen dat de verhalen mooi afrondt en een verrassend en bevredigend einde heeft

Zeven jaar lang al werkt Allison Dubois als assistente van Officier van Justitie, Manuel Devalos. Met de hulp van haar visioenen is ze er al die tijd in geslaagd om misdaden op te lossen en de schuldigen ter orde te roepen. Echter, de balans tussen haar carriëre en haar persoonlijk leven is altijd een moeilijke zaak geweest en in dit laatste seizoen wordt het niet makkelijker.

Naast de standaard zaken die we in elke aflevering te zien krijgen moet ze deze keer haar collega, detective Lee Scanlon, helpen wanneer hij door een kwade geest beïnvloed wordt, dochter Ariel gaat naar de universiteit wat een drastische verandering op het thuisfront met zich meebrengt, en haar relatie met Joe komt op een drastisch en onverwacht keerpunt.

Dit laatste seizoen kabbelt voort op dezelfde manier als de vorige seizoenen maar er gaat een beetje meer focus naar het mooi afronden van de verhaallijnen van de verscheiden personages in de serie alsook ons een zicht geven op wat er verder gebeurt met hen na de serie. Dit zorgt ervoor dat seizoen 7 niet echt merkbaar beter is dan de vorige maar geeft toch wel een beetje meer diepte en inleving, inleving die je nodig hebt om echt mee te zijn met de allerlaatste aflevering.

Alhoewel Medium niet echt tot de absolute top behoort qua televisie heeft de serie toch wel deftig entertainment geleverd gedurende zeven seizoenen en eindigt ze nu mooi met een finale die zowel verrassend als bevredigend is.