Last Vegas

Info

Beeldformaat: 2.40:1 HD
Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels: Nederlands

Extra's: Four Legends, It's Going to be Legendary, Shooting in Sin City, Supporting Ensemble, The Flatbush Four, The Redfoo Party

Speelduur (min.): 105
Leeftijd: 12

Geschreven door:

box-lastvegasblu

FILM
Wanneer Billy zijn beste vrienden laat weten dat hij op het punt staat om te gaan trouwen moeten ze er geen seconde over nadenken: vrijgezellenfeest in Las Vegas! Billy heeft de vrijgezellenfeesten voor hen allemaal geregeld dus is het nu eindelijk hun kans om eens iets terug te doen. Enig detail: ze zijn ondertussen allemaal al dik in de zestig…

Amerikanen houden graag de schijn op en dat komt hier weer maar al te goed naar voren. Las Vegas wordt naar voren geschoven als een plaats waar jongeren naartoe gaan om zwaar te feesten, uit hun dak te gaan, en achteraf nooit meer over te spreken. “What happens in Vegas stays in Vegas”, om het zo maar te zeggen, en die quote komt zelfs letterlijk voorbij in deze film. Dat enkele zestigers daar eveneens naartoe gaan voor een vrijgezellenfeest zou dan ook een “cultuurclash” moeten veroorzaken waarbij we plat liggen van het lachen, maar als je weet dat Las Vegas tegenwoordig draait op bejaarden die heelder dagen achter bingokasten zitten weet je al van tevoren dat deze “clash” gewoon niet bestaat en daardoor gaat een heel pak van de mogelijke charme al verloren.

Last Vegas brengt met Michael Douglas, Morgan Freeman, Kevin Kline en Robert DeNiro enkele van de (oudere) topacteurs van Hollywood samen in een komedie waarbij het allemaal om ouderdom en vriendschap gaat. De korte inhoud die we hierboven schetsten klinkt simpel maar dat is de film ook. Voeg bij bovenstaande nog wat romantische perikelen, een oude ruzie en een hoop clichés, en je kan je het verloop van de film wel indenken.

Originaliteit is ver te zoeken en de grappen die voorbij komen zijn zo ongeveer van dezelfde ouderdom als de cast. Veel hangt dus af van de uitvoering en daar kunnen we gelukkig wel van zeggen dat deze deftig is en niet in lijn met het recentere werk van bij voorbeeld Adam Sandler. Douglas, DeNiro, Freeman, Kline en ook Mary Steenburgen (een plastische operatie teveel gehad?) doen hun werk zoals je van hen kan verwachten en het wordt nooit écht plat. Spijtig genoeg wordt het ook nooit écht grappig waardoor Last Vegas eigenlijk uitdraait op een soort van “coming of age” film over zestigers. Ja, wij vinden dat idee ook een beetje raar maar zo is het nu eenmaal.

BEELD EN GELUID
Last Vegas is geen bombastische actiefilm maar dat wil niet zeggen dat we geen deftige beeldkwaliteit moeten verwachten. eOne levert een Blu-ray release af waarvan je zonder probleem kan zeggen dat er op technisch vlak niets is om over te klagen. Kleuren zijn fel en goed gesatureerd, de zwartwaarden zijn diep, huidtinten zijn natuurlijk (voor zover je Michael Douglas een natuurlijke huidskleur kan geven) en compressiefouten zijn compleet afwezig.

Hetzelfde kan gezegd worden van het geluid dat elke dialoog kristalhelder naar voren brengt terwijl we veel gebruik opmerkten van de achterste en zijluidsprekers om de dynamiek van de stad naar tot leven te brengen met allerlei effecten en muziek. De enige reden waarom we geen perfecte score gegeven hebben is dat er nog nét iets meer gebruik gemaakt had kunnen worden van de achterste speakers en de subwoofer maar dan bedenken we ook weer dat dit geen blockbuster is.

EXTRA’S
eOne levert enkele korte extra’s af waarbij natuurlijk vooral de focus gelegd wordt op de cast. In “It’s Going to be Legendary” (3 minuten), “Four Legends” (3 minuten) en “The Flatbush Four” (2 minuten) zien we telkens DeNiro, Douglas, Freeman en Kline die praten over hun personages, hoe hun ervaring geholpen heeft om elkaars prestatie alsook de film beter te maken, en we krijgen zelfs even te zien hoe de acteurs tegenover hun jongere zelf (in de film) gezet worden.

“Shooting in Sin City” (3 minuten) gaat over de ervaringen die de cast opgedaan heeft in Vegas tijdens de opnames, in “The Redfoo Party” (2 minuten) wordt er kort ingegaan op de opname van de bikini wedstrijd, en in “Supporting Ensemble” mogen enkele van de supporterende cast (zoals 50Cent) gedurende 2 minuten komen opscheppen over hoe fantastisch het wel was om met zo’n topcast te mogen werken.

CONCLUSIE
Last Vegas is een deftige film die degelijk gemaakt is maar uitgaat van een idee dat al lang niet meer bij de tijd is en verder eigenlijk niets toevoegt dan zowat alle standaard clichés die eigen zijn aan het genre. Zonder de topcast had Last Vegas waarschijnlijk evenveel belangstelling gekregen als een wit product uit de Aldi.

Score

Film:
Extra's:
Geluid:
Beeld: