27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Last Man Standing

Iedereen die van de oude Clint Eastwood spaghetti-westerns houdt zal deze film zonder twijfel kunnen waarderen

Last Man Standing is gesitueerd ergens in de tijd van de Amerikaanse Drooglegging en we zien hoe John Smith (Bruce Willis) in het kleine stadje Jericho arriveert waar 2 families elkaar aan het bevechten zijn voor het monopolie op de alcoholdistributie. Het duurt niet lang voordat hij beide begint tegen elkaar uit te spelen maar het duurt niet lang voordat Doyle (Christopher Walken), een zware jongen van een van de families) doorheeft wat Smith probeert te bereiken. Wanneer iedereen zich tegen hem keert heeft Smith weinig andere keuze dan een totale oorlog te ontketenen die eindigt zoals in de beste Wilde Westen-traditie met een shootout.

Iedereen die van de oude Clint Eastwood spaghetti-westerns houdt zal deze film zonder twijfel kunnen waarderen. De ingrediƫnten zijn zowat dezelfde, enkel dat het tijdperk naar het Amerika van de jaren 1950 overgezet is. Verwacht echter geen diepgaande plot want het verhaal op zich is nogal rechtdoorzee en ook de geloofwaardigheid is op zich ver te zoeken (als een hoop mensen op je beginnen te schieten word je waarschijnlijk getroffen, maar Bruce Willis natuurlijk niet!).

Voer voor fans van oude spaghetti-westerns dus waarbij je Bruce Willis de rol ziet opnemen van Clint Eastwood, Christopher Walken als Lee Van Cleef, en de tijdsperiode die zich in de jaren ’50 gesitueerd is in plaats van het Wilde Westen.