27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

De avontuurlijke Lara Croft bezoekt een onderwatertempel, waar ze een bol vindt met een kaart naar de mythische doos van Pandora

De avontuurlijke Lara Croft bezoekt een onderwatertempel, waar ze een bol vindt met een kaart naar de mythische doos van Pandora

Onze opinie:
Wanneer het Griekse eiland Santorini door een aardbeving getroffen wordt, worden de onderwater overblijfselen van de zogezegde Luna tempel van Alexander De Grote ontdekt. Binnen enkele dagen is elke “tomb raider”, inclusief Lara Croft, in Griekenland om enkele van de oude spulletjes op de kop te tikken. Lara slaagt erin om als eerste de tempel te betreden en vindt daar een gouden bal die onbetaalbaar lijkt te zijn. Spijtig voor haar hebben enkel Chinezen van de Shay-Ling orde haar gevolgd en slagen erin om haar mensen te dode en met de bal te gaan lopen terwijl Lara zelf maar amper erin slaagt om te vluchten.

Eens terug thuis begint Lara te onderzoeken wat er zo speciaal is aan de bal maar al snel krijgt ze bezoek van enkele mensen van MI6 die haar vertellen dat het eigenlijk een kaart is die mensen kan leiden naar de “Cradle of Life” waar zogezegd de Doos van Pandora zich zou bevinden. Het punt is dat de Shay-Ling ingehuurd zijn door Jonathan Reiss, een wetenschapper die het zijn doel gemaakt heeft om zoveel mogelijk geld te verdienen door het maken van biologische wapens en met de Doos van Pandora in zijn handen kan hij de grootste gruwelen op de Aarde loslaten. Lara realiseert zich dat ze op haar eentje de Shay-Ling nooit op tijd zou vinden dus vraagt ze Terry Sheridan, een ex-vriend die in een gevangenis zit in Kazachstan, om hulp. Samen met de man die ooit haar alsook zijn land heeft verraden moet ze nu proberen de Doos van Pandora uit de handen van de kwaadaardige Reiss houden. Maar kan Terry vertrouwd worden?

Het ziet eruit als een videogame, en het kijkt als een videogame. Maar het is geen videogame! Tomb Raider: The Cradle of Life heeft die ene fout die zoveel films gebaseerd op videospelletjes hebben: gebrek aan een deftige verhaallijn. Videogames hebben op zich niet altijd een goed verhaal nodig om leuk te zijn (shooters bij voorbeeld), maar mensen die een film bekijken zijn niet actief bezig en verwachten dus wél een interessant verhaal dat zich presenteert. Tomb Raider heeft wat leuke stunts, de nodige vechtactie, en Angelina Jolie die er schitterend uitziet, maar er is geen tien lijnen deftig verhaal terug te vinden. Mensen die de eerste film al wat simpeltjes vonden wezen gewaarschuwd: Cradle of Life is erger, dus zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben. Als je meer zoekt dan wat actie en een mooie vrouw kan je deze beter laten voor wat hij is.