Joyride

In Joyride besluit Thomas (Paul Walker) op road trip te vertrekken nadat hij een telefoontje gekregen heeft van zijn vriendin Venna om hem mee te delen dat ze het uitgemaakt heeft met haar vriend. Aangezien Venna ((Leelee Sobieski) absoluut geen lelijke schrok is zit Thomas er niet mee in om een auto aan te schaffen en zowat half Amerika te doorkruisen om haar op te halen en aangezien Venna’s broer Fuller (Steve Zahn) net vrijgelaten is uit de gevangenis kan hij hem eveneens nog even oppikken zodat hij wat gezelschap heeft voor de lange rit.

In een pompstation koop Fuller een CB radio die ze kunnen gebruiken om de rit wat op te vrolijken. Na enkele niet noemenswaardige gesprekjes vraagt Fuller Thomas om een vrouw na te doen om als dusdanig wat te kunnen lachen met eenzame truckers. De grap werkt en een man die zichzelf Busty Nail noemt maakt een afspraak voor een “romantische date” in een motel. Wanneer Busty arriveert en erachter komt dat hij in de maling is genomen gaat de bal pas echt rollen. Mensen worden vermoord en Thomas en Fuller zien zichzelf achtervolgd aangezien Busty Nail niet echt de gemiddelde trucker is maar een echte psychopaat die het tijd vindt voor een dodelijke grap.

Paul Walker zagen we eerder al in “The Fast and The Furious” en leek een aankomende ster te gaan worden. Joyride zou zijn volgende succes zijn maar de low budget horrorfilm slaagde er niet echt in zijn carriĆ«re te boosten. Nochtans is het wel een van de betere films die recentelijk in dit genre uitgebracht zijn.

Alhoewel Joyride niet echt een groot budget had noch zwaar uitpakte in de bioscoop is hij toch wel waard om eens te proberen. Deze film toont nogmaals dat je geen tonnen aan geld nodig hebt om een onderhoudende film te maken en het feit dat de spanning niet weggaat tot op het einde (je krijgt Busty Nail zelfs nooit te zien! ;p) zorgt ervoor dat Joyride slaagt waar Jeepers Creepers faalde: een goede thriller/horror-ervaring afleveren.