Jason X

Jason zit in de gevangenis en staat op het punt om ingevroren te worden wanneer een team van militairen de Crystal Lake Research faciliteit binnenvallen en hem naar een ander labo willen verplaatsen om zijn regeneratieve mogelijkheden te bestuderen. Jason zou echter Jason niet zijn als hij deze mogelijkheid niet nam om zichzelf te bevrijden en iedereen te vermoorden. Iedereen behalve Rowan gelukkig want die slaagt erin om Jason vast te zetten in een vriescel en deze aan te zetten. Dit houdt Jason echter niet tegen maar het forceren zorgt er wel voor dat zowel hij als Rowan samen met de rest van de kamer compleet bevriezen.

Meer dan 400 jaar later is de Aarde verlaten en wordt enkel bezicht door wetenschappers die komen kijken wat er nog over is. Een van deze groepjes gaat het onderzoekslabo binnen en vindt Rowan en Jason. Niet wetende wat ze aan het doen zijn nemen ze beide mee naar hun schip en wanneer ze Rowan terug tot leven wekken (de technologie heeft op 400 jaar nogal wat vooruitgang geboekt!) en zij hoort dat ook Jason aan boord is realiseert ze onmiddellijk dat iedereen in gevaar is. Maar het moorden is reeds begonnen…

De perfecte moordmachine is terug en we krijgen weer een feest aan manieren waarop mensen omgebracht kunnen worden. We zijn ervan overtuigd dat niet iedereen de “Friday the 13th”-films kan smaken maar je moet ze nemen voor wat ze zijn: hersenloos vermaak met een geschift gevoel voor humor. Acteerprestaties en dergelijke doen er hier minder om maar vooral de originaliteit van hoe mensen over de kling gejaagd worden des te meer. En in Jason X kunnen fans van bloedvergieten weer hun hartje ophalen!