Intruders

Om het in kokstermen te zeggen: het mag wat meer gekruid zijn en smaakt op dit moment wat saai.

129 Pageviews

Spanje. Een moeder en haar zoon worden geterroriseerd door een kwade entiteit genaamd Hollowface. Compleet verontredderd gaat de moeder naar de lokale kerk in de hoop dat een exorcisme hen kan bevrijden van het monster.

Londen. Arbeider John Farrow en zijn dochter Mia hebben een hechte relatie maar nadat Mia een doosje vindt in de buurt van het huis van haar grootouders begint te visioenen te krijgen over Hollowface. Als ook John Hollowface begint te zien maar het monster nergens te zien is op de opnames van de beveiligingscamera’s beginnen de politie alsook John’s vrouw zich af te vragen of er wel een monter is…

Intruders is geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo wiens eerdere werk de schitterende zombie sequel 28 Week Later bevat. Spijtig genoeg zullen we niet naar Intruders refereren als “schitterend”. De twee verhaallijnen die gecombineerd worden zijn allesbehalve verrassend, het monster krijgt veel te veel tijd op het scherm (alsook slechte CGI) om echt angstaanjagend te zijn, en de plot twists kunnen we van mijlenver zien aankomen. En dat geldt ook voor het einde.

Het acteerwerk is op zich niet slecht en er zijn wel enkele leuke scenes present, maar het voelt allemaal een beetje teveel als junkfood. Om het in kokstermen te zeggen: het mag wat meer gekruid zijn en smaakt op dit moment wat saai.