Insomnia

Wanneer in het kleine stadje Nightmute in Alaska een meisje dood gevonden wordt is de lokale gemeenschap geschokt en vanwege dat er niet genoeg ervaring is met zulke zaken vraagt de lokale politie de hulp van detectives Dormer (Al Pacino) en Eckhart (Martin Donovan).

In Nightmute is de middernachtszon present waardoor het licht nooit uitgaat. Voor Dormer zorgt dit voor problemen aangezien hij amper kan slapen terwijl hij ook niet gerust is vanwege het feit dat Interne Zaken onderzoek aan het voeren zijn naar hem en zijn partner. Ondertussen gaat het onderzoek gestaag vooruit en na enige tijd lijkt het erop dat ze de moordenaar binnen niet al te lange tijd zullen kunnen arresteren. Wanneer ze een val zetten slaagt de moordenaar erin om in de mist te ontsnappen maar Dormer doodt per ongeluk zijn partner. Niet wetend wat te doen besluit Dormer te liegen en probeert de schuld bij de moordenaar te leggen. Als iedereen zijn verhaal gelooft zullen al zijn problemen voorbij zijn aangezien Internal Affairs zelfs geen mogelijkheid zou hebben om een zaak tegen hem aan te spannen. Een detail is echter dat de moordenaar gezien heeft wat er gebeurd is en Dormer contacteert. Hij wil hem ontmoeten en bespreken wat ze verder gaan doen…

We zijn altijd al fan geweest van Al Pacino als acteur en ook in Insomnia stelt hij niet teleur. Alhoewel de film een beetje traag verloopt is Pacino wederom in zijn element en samen met het goede verhaal en een Robin Williams die nogmaals een schitterende moordenaar uitbeeldt kunnen we niet anders dan deze aanraden.