I Am Mother

Nadat de mensheid bijna is uitgestorven staat het leven van een tiener die in haar eentje door een robotmoeder is grootgebracht op zijn kop als ze een ander mens ontmoet

Onze opinie:
Netflix Original werken regelmatig met een kleiner budget dan de gemiddelde speelfilm wat ervoor zorgt dat de makers of een simpeler verhaal moeten vertellen met minder personages en actie, of goedkopere stunts op het scherm toveren. Bij I am Mother is duidelijk het eerste van toepassing: Een robot, een opgroeiend kind, en een vrouw die blijkbaar toch heeft kunnen overleven in de buitenwereld terwijl iedereen uitgestorven leek te zijn. Op zich geen probleem en alles wordt mooi in beeld gebracht zodat het geheel overkomt als een interessant verhaal met een paar kleine plotwendingen die je een kleine twee uur kunnen bezighouden zonder dat je je verveelt. Waar TV-films vroeger nogal goedkoop leken en kwalitatief moesten onderdoen voor series alsook speelfilms kan deze Netflix Original zich zonder probleem meten met de betere afleveringen van bij voorbeeld Black Mirror. Geen echt topmateriaal dus, maar zeker niet te versmaden.

I Am Mother (2019) Sci-Fi, Thriller | 1h 55min | 18 July 2019 (Australia) 6.2
Director: Grant SputoreWriters: Michael Lloyd GreenStars: Rose Byrne, Hilary Swank, Clara RugaardSummary: A teenage girl is raised underground by a kindly robot "Mother" -- designed to repopulate the earth following the extinction of humankind. But their unique bond is threatened when an inexplicable stranger arrives with alarming news.

Photos


See all photos >>