4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Hobo with a Shotgun

Een eerbetoon aan het exploitatiegenre

Een dakloze arriveert per trein in een stadje dat compleet in handen is van criminelen die naar niets of niemand omkijken. Nadat hij een gemolesteerde prostituee geholpen heeft besluit hij om de zaken in eigen handen te nemen en de stad van te ontdoen van alle gespuis op de enige manier dat hij weet: met een shotgun!

“Hobo with a Shotgun” was een fake trailer in een “Grindhouse” promo wedstrijd en zit in de lijn van films die proberen het exploitatiegenre uit de jaren ’70 te recreĆ«ren zoals Machete en Death Proof. Waar die laatste twee nogal wat bekende namen op de affiche hebben staan is Hobo echter een echte low budget productie die de zaken wat grondiger aanpakt. Op een welbepaalde manier toch. Waar Machete en Death Proof proberen het lang verloren gegane genre te imiteren IS Hobo gewoon zo’n film. Het IS een goedkope exploitatie- en wrekerfilm en als dusdanig slaagt deze er perfect in om elk aspect tot in het kleinste detail juist te hebben.

Het acteerwerk is er zwaar over, het verhaal slaat op niets, de plotwendingen zijn op zijn best dom te noemen, en alles voelt gewoonweg goedkoop aan. Als je daar niet van houdt zal je naar alle waarschijnlijkheid ons vervoegen in te zeggen deze film gewoon afschuwelijk slecht is. Ben je echter fan van dit type films dan zal Hobo je meer plezier leveren dan menig andere recente(re) film. En dat Rutger “The Hitcher” Hauer de hoofdrol speelt doet de nostalgische gevoelens naar een ver verleden enkel maar stijgen.

Hobo bewijst alle eer aan het exploitatiegenre zoals nog geen enkele andere recente film dat gedaan heeft. Dat wil niet zeggen dat we hem effectief goed vinden.