4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Hitler: The Rise of Evil

Dit is het portret van de gevaarlijkste man van de 20e eeuw: Adolf Hitler.

Dit is het fascinerende portret van de gevaarlijkste man van de twintigste eeuw: Adolf Hitler, briljant gespeeld door Robert Carlyle. We zien Hitler’s liefdeloze opvoeding, zijn mislukte carrière als kunstschilder en zijn perverse relatie met zijn nichtje. Tegen de tijd dat hij in de Eerste Wereldoorlog vecht, heeft hij al zo’n ongelooflijke haat ontwikkeld tegen de wereld, de mensheid en de Joden in het bijzonder, dat hij door velen voor gek wordt versleten. Maar deze gek weet zichzelf door manipulatie en bedrog op te werken tot de hoogste regionen van de Duitse politiek. Deze indrukwekkende film laat zien hoe Adolf Hitler normale, verstandige mensen wist mee te slepen in zijn krankzinnige ideeën. Met verschrikkelijke gevolgen…

Onze opinie:
We volgen Adolf Hitler van zijn jeugd tot op het moment dat hij de macht overneemt in Duitsland. We zien hoe hij door zijn vader genegeerd wordt alsook hoe zijn moeder hem ter compensatie bemoedert. Hoe hij probeert een schilder te worden maar dan het Duitse leger vervoegt tijdens de eerste Wereldoorlog om het land te beschermen tegen de communisten en bij zijn terugkeer compleet gedesillusioneerd is omdat de Duitse keizer zich heeft overgegeven aan de geallieerden. Wanneer hij bij de inlichtingendienst gaat werken om te spioneren op nieuwe politieke bewegingen wordt hij geïnteresseerd in politiek en begint een van de kleinere groepen over te nemen die door zijn emotionele speeches en gesprekken over hoe de Joden en communisten het land overnemen groter en groter wordt. Na een mislukte coup wordt hij naar de gevangenis gestuurd waar hij “Mein Kampf” schrijft en een hij vrijgelaten wordt blijkt dat zijn invloed enkel maar gegroeid is. Zijn weg naar de top ligt compleet open en elk obstakel op zijn weg staat op het punt vermorzeld te worden.

Hitler: Rise of Evil toont de geschiedenis van hoe Adolf Hitler opgroeide en uiteindelijk erin slaagde om de macht te grijpen in Duitsland. Als er één negatief puntje is over deze mini-serie, dan is het wel dat we het absoluut niet erg gevonden hadden mocht men verder gegaan zijn tot bij zijn dood. Elk aspect van zijn leven alsook zijn karakter wordt mooi in beeld gebracht en ook het acteerwerk is subliem waardoor we deze absoluut kunnen aanraden!