Het WWF wil terug naar de Middeleeuwen!

Blijkbaar is geen enkele vorm van energieopwekking groen genoeg, dus dan maar geen energie zeker?

417 Pageviews

Terwijl het Europees Parlement al handenklappend de Klimaatnoodtoestand uitroept ter voorbereiding van de VN-klimaattop in Madrid, heeft ook het WWF nog maar eens van zich laten horen.

Na eerder te laten weten dat ze absoluut niet willen dat kerncentrales als “groene” energie gezien worden, wisten de milieubeschermers nu ook nog eens te protesteren tegen waterkrachtcentrales. Deze zijn blijkbaar namelijk niet goed voor de vispopulatie.

Wetenschappers hebben eerder al laten weten dat windmolens slecht zijn voor de vleermuis- en vogelpopulaties (wanneer ze eens effectief ronddraaien) terwijl ook Biomassacentrales absoluut geen goed idee blijken te zijn. Blijft over: zonnepanelen die in de winter totaal niets opbrengen, en waar je je ook vragen bij kan stellen omtrent hoe “goed voor het milieu” deze wel zijn op gebied van grondstoffen (en hetzelfde geldt voor batterijen trouwens).

Het mag dus duidelijk zijn: als het van milieubewegingen afhangt mogen we terugkeren naar de middeleeuwen want er is geen enkele bron die goed genoeg is om energie te produceren. En zelfs dat is nog geen oplossing want toen stookte men hout in een open haard en dat is ook niet goed. Dan maar doodvriezen of massaal zelfmoord plegen zodat onze planeet van die irritante mensheid af is? Misschien een idee dat de milieubewegingen wél positief zullen vinden!

Geef een reactie