Hellboy 2: The Golden Army

Eeuwen geleden was er een verschrikkelijke oorlog tussen de mensheid en de magische wezens zoals Elfen en Orcs. Deze kwam tot een einde toen de koning van de Elfen een onstopbaar leger van Gouden soldaten had laten maken die zonder pardon en zonder wroeging gehakt maakten van de mensheid. Geplaagd door schuldgevoel besloot de Elfenkoning om een vredespact te sluiten met de mensen en het Gouden Leger op te bergen om het nooit meer te laten wekken. Beide partijen waren blij met deze wending behalve dan prins Nuada van de Elfen die de mens niet vertrouwde en dan maar besloot om te vertrekken en nooit meer gezien te worden.

De huidige tijd: Nuada is terug en vindt dat de mensheid veel te ver is gegaan met het vernietigen van de natuur. Als dusdanig is het zijn doel om de stukken van de kroon die het Gouden Leger bestuurt terug bij elkaar te brengen en de mensheid voor eens en altijd te verslaan. Gelukkig is Hellboy er nog “to save the day”.

Hellboy 2 begint goed met Hellboy die weer amok maakt en het beu is om verborgen te leven en dus zijn best doet om door de pers opgemerkt te worden. Echter, na een tijdje begint het slop erin te komen en het tempo zakt in elkaar met een complete stop zelfs wanneer Hellboy compleet zat begint te zingen. Heeft Guillermo Del Toro een joint gerookt of zo? Dit is gewoon belachelijk en tijdsverspilling!

Komt daar nog bij dat we een nieuw personage in de vorm van Johann Krause te zien krijgen dat niets anders doet dan irriteren en je kan al zien waar ik naartoe wil. Hellboy 2 is allesbehalve van de kwaliteit van de eerste film en alhoewel er enkele interessante zaken verteld worden over de toekomst van Hellboy is deze film zeker geen topper.

Laat ons hopen dat Del Toro het beter doet met deel 3!