Hellboy 2: The Golden Army

De ware identiteiten van Hellboy, Liz Sherman en Abe Sapien komen aan het licht als ze een nieuwe bedreiging onder ogen zien: het gouden leger dat een aanval voorbereidt

Onze opinie:
Eeuwen geleden was er een verschrikkelijke oorlog tussen de mensheid en de magische wezens zoals Elfen en Orcs. Deze kwam tot een einde toen de koning van de Elfen een onstopbaar leger van Gouden soldaten had laten maken die zonder pardon en zonder wroeging gehakt maakten van de mensheid. Geplaagd door schuldgevoel besloot de Elfenkoning om een vredespact te sluiten met de mensen en het Gouden Leger op te bergen om het nooit meer te laten wekken. Beide partijen waren blij met deze wending behalve dan prins Nuada van de Elfen die de mens niet vertrouwde en dan maar besloot om te vertrekken en nooit meer gezien te worden.

De huidige tijd: Nuada is terug en vindt dat de mensheid veel te ver is gegaan met het vernietigen van de natuur. Als dusdanig is het zijn doel om de stukken van de kroon die het Gouden Leger bestuurt terug bij elkaar te brengen en de mensheid voor eens en altijd te verslaan. Gelukkig is Hellboy er nog “to save the day”.

Hellboy 2 begint goed met Hellboy die weer amok maakt en het beu is om verborgen te leven en dus zijn best doet om door de pers opgemerkt te worden. Echter, na een tijdje begint het slop erin te komen en het tempo zakt in elkaar met een complete stop zelfs wanneer Hellboy compleet zat begint te zingen. Heeft Guillermo Del Toro een joint gerookt of zo? Dit is gewoon belachelijk en tijdsverspilling!

Komt daar nog bij dat we een nieuw personage in de vorm van Johann Krause te zien krijgen dat niets anders doet dan irriteren en je kan al zien waar ik naartoe wil. Hellboy 2 is allesbehalve van de kwaliteit van de eerste film en alhoewel er enkele interessante zaken verteld worden over de toekomst van Hellboy is deze film zeker geen topper.

Laat ons hopen dat Del Toro het beter doet met deel 3!

Hellboy II: The Golden Army (2008) Action, Adventure, Fantasy | 2h | 21 August 2008 (Netherlands) 7.0
Director: Guillermo del ToroWriters: Guillermo del ToroStars: Ron Perlman, Selma Blair, Doug JonesSummary: In this continuation to the adventure of the demon superhero, an evil elf breaks an ancient pact between humans and creatures, as he declares war against humanity. He is on a mission to release The Golden Army, a deadly group of fighting machines that can destroy the human race. As Hell on Earth is ready to erupt, Hellboy and his crew set out to defeat the evil prince before The Golden Army can destroy humanity's existence. Written by ctfabian

Photos


See all photos >>