27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Haven – Seizoen 2

Seizoen 2 is beter dan het eerste en dat is vooral te danken aan grotere focus op de hoofdpersonages en het overkoepelende verhaal

Op het einde van Haven seizoen 1 werd Audrey geconfronteerd met een andere vrouw die claimt FBI Agente Audrey Parker te zijn. Het wordt al snel duidelijk dat beide vrouwen exact dezelfde herinneringen hebben en dat onze Audrey niet echt is wie ze dacht te zijn. Omdat Nathan’s vader gestorven is moet Nathan de leiding over de politie in het dorpje overnemen, iets dat niet echt makkelijker gemaakt wordt door dominee Ed Driscoll die de gemeenschap blijft verdelen tussen die met en die zonder “krachten”. En last but not least is er Duke die, terwijl hij meer probeert uit te vinden omtrent de tattoeage van de man die hem naar verluid zou vermoorden, zijn vrouw plots ziet opduiken in het stadje. Maar waar ze in eerste instantie supportief lijkt te zijn tegenover Duke blijkt ze naar Haven gekomen te zijn met een andere agenda.

Dit tweede seizoen van Haven, wat gebaseerd is op Stephen King’s “The Colorado Kid”, gaat verder op de lijnen die uitgezet zijn in het eerste maar met meer focus op de rode draad. De problemen in de stad zijn nog steeds de focus van individuele episodes, maar er wordt meer aandacht besteed aan het overkoepelende verhaal omtrent Audrey’s verleden, heden en toekomst. Dit geeft dit seizoen meer diepte en zorgt er ook voor dat je een grotere drang krijgt om de volgende episodes te bekijken.

Haven slaagt er nog steeds niet in om op het niveau te geraken van enkele van de top series die we de laatste jaren voorbij hebben zien komen, maar komt wel dichterbij. De verhoofde focus op Audrey en de geheimen van het stadje en zijn inwoners in plaats van individuele gebeurtenissen geeft een serieuze boost aan de kwaliteit en zorgt ervoor dat je meer dan vroeger aan het scherm gekluisterd wordt. En de cliffhanger op het einde van het seizoen? Wel, die is beter dan die van seizoen 1!