Hard Boiled Sweets

Johnny is nog maar net vrijgelaten uit de gevangenis wanneer hij door Fred tegengehouden wordt. Fred heeft nood aan geld en dwingt Johnny om hem te helpen bij het stelen van geld van South End gangsterbaas Shrewd Eddie. Echter, Eddie verwacht bezoek van zijn baas Jimmy The Gent die zijn ronde maakt en door heel het land geld aan het ophalen is en als dusdanig zal er een pak meer geld aanwezig zijn in Eddie’s huis dan origineel verwacht. Spijtig genoeg zijn Fred en Johnny niet de enigen die uit zijn op het geld van The Gent…

Sinds Guy Ritchie Lock, Stock and Two Smoking Barrels gemaakt heeft hebben we al tonnen aan Engelse gangsterfilms voorbij zien komen waarin verschillende verhalen tegen het einde bij elkaar komen, ondertussen gemixt met grappige en intelligente dialogen. Spijtig genoeg zijn de meeste van zulke films er niet in geslaagd om het niveau van Ritchie’s origineel te evenaren, laat staan verbeteren. En dat geldt eveneens voor Hard Boiled Sweets.

De plot is op zich zeer simpel en de makers hebben geprobeerd om de zaken wat interessanter te maken door veel personages te introduceren en ze te vergelijken met types van snoepjes. Het geheel werkt echter niet echt. Het acteerwerk is niet echt slecht, maar de plot is gewoon te voorspelbaar en het tempo ligt te laag om je geïnteresseerd te houden. De dialogen missen intelligentie en originaliteit waardoor je het idee krijgt dat je een uitgebleekte versie van Ritchie’s film aan het bekijken bent.