27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Hansel & Gretel: Witch Hunters

Een moderne spin op het klassieke verhaal en beter uitgevoerd dan de meeste van dit soort films

We kennen allemaal wel het sprookje van Hans & Grietje, hoe ze als kindertjes achtergelaten werden in het bos, een snoephuis vonden dat bewoond werd door een boze heks die hen wou vetmesten en opeten, en hoe ze uiteindelijk erin slaagden om de heks te verslaan en te ontsnappen. Maar hoe is het nu eigenlijk verder gegaan met de twee deugnieten? Wel, dat krijgen we te zien in Hansel & Gretel: Witch Hunters!

Zoals de titel al doet vermoeden hebben de twee aan hun eerste ervaring met een heks een nogal slechte nasmaak overgehouden en daarom besloten ze dan maar om op professionele wijze de wereld van deze wezens te ontlasten. Voor de juiste prijs natuurlijk! Zo komen ze in een dorpje dat al een tijdje geteisterd wordt door heksen terwijl de lokale sheriff (Peter Stormare wederom in een bijrol, de man is écht populair de laatste tijd!) er niet in slaagt om ook maar een beetje weerstand te bieden.

Hansel & Gretel komen er al snel achter dat het drie heksen zijn die het dorpje terroriseren, maar wat ze niet beseffen is dat de leidster van het groepje, een wederom verleidelijke Famke Janssen, meer weet over hun verleden dan zij zelf en dat ze plannen heeft met de twee die hun toekomst nogal verregaand ten slechte kan veranderen…

Witch Hunters brengt ons het aloude sprookje van de gebroeders Grimm en steekt dit in een nieuw jasje dat verder gaat waar het originele verhaal stopte en voegt wat onderhuidse humor toe aan de aktie waardoor het geheel licht verteerbaar wordt en onderhoudend.

Regisseur Tommy Wirkola (Dead Snow) slaagt erin om een sfeer te creëren die doet terugdenken aan Van Helsing (maar dan met heksen) en met Jeremy Renner (de nieuwste Bourne) en Bondgirl Gemma Arterton in de hoofdrollen krijgen we een leuk spektakel voor de kiezen dat even smakelijk naar binnen gaat als een lekkere spaghetti bolognaise. Geen top cuisine, maar wel degelijk voer dat de apetijt stilt.