4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Halloween: Resurrection

Na de tegenvallende prestatie van Halloween: H2O is deze sequel een revelatie

Op het einde van Halloween H20 werd Michael Myers eindelijk naar het hiernamaals gestuurd. Immers, zijn hoofd werd degelijk gescheiden van zijn lichaam en je moet al van heel goeden bloede zijn om dat te overleven. Typisch iets voor Michael dus want hij is weer terug! Niet zijn hoofd was afgekapt door zijn zuster Lauri maar dat van een onschuldige ambulancier die Michael’s masker over zijn kop gekregen had. Dit heeft de nodige psychologische gevolgen gehad voor Lauri die we nu terugvinden in een sanatorium waar ze de terugkomst van haar broer afwacht. Dit duurt niet lang want even later zien we dan ook het einde van Jamie Lee Curtis als actrice in een Halloween film. Bye bye Jamie, het ga je goed!

Dit is niet het einde van de film echter, want enkele weken later gaan enkele pubers een tijdje doorbrengen in het originele huis van de Myers familie voor een soort van internet Big Brother. Wil het nu net lukken dat Michael toch weer thuis is komen wonen zeker? Laat het slachten maar beginnen!

De “Halloween”-formule is niet bijster jong meer en H20 leek dan ook de laatste opflakkering van een dood gegeven te zijn, maar Resurrection toont dat er nog (een klein beetje) rekbaarheid in zit. Na de tegenvallende prestaties van de vorige film is Resurrection een revelatie. Deze film is merkwaardig genoeg zelfs entertainend! Wil je dus nog een laatste maal Michael volgen, dan is Resurrection zeker de moeite waard