Glitch – Seizoen 1

Lokale politieagent James Hayes wordt in het midden van de nacht naar het kerkhof van het dorpje Yoorana gestuurd omdat daar plots verscheidene mensen in hun blote zelf blijken rond te lopen. Waar hij eerst nog denkt dat het mogelijk om een grap gaat van enkele studenten vergaat het lachen hem al snel wanneer blijkt dat onder de met modder bedekte mensen zich niemand minder dan zijn vrouw bevindt. Klein detail: zijn vrouw is reeds enkele jaren geleden gestorven na een strijd tegen borstkanker…

Met The Walking Dead, Fear the Walking Dead en andere zombieseries die het scherm tegenwoordig teisteren is het nog eens een verademing om een serie te zien die mensen terug bij de levenden brengt zonder dat ze een onstilbare honger naar mensenvlees hebben. De terug tot leven gekomen mensen hebben allemaal hun eigen verhaal welk op een degelijke manier uitgeplozen wordt, en het feit dat ze niet te ver weg kunnen geraken zonder herleid te worden tot een hoopje as zorgt ervoor dat het zes afleveringen durende seizoen compact blijft maar toch genoeg diepgang levert om niet te gaan vervelen. Wat we wel zeer spijtig vonden is dat de focus op de achtergrondverhalen zo groot is dat het mysterie omtrent de terugkeer zelf nogal wat naar de achtergrond verdrongen wordt en we dus met een hoop onbeantwoorde vragen achterblijven.

Naar verluid zou er een tweede seizoen in de maak zijn en we hopen dat er dan wat meer focus op het “grote mysterie” komt. De achtergrond van de personages hebben we nu wel gehad, tijd voor een wat meer uitgesponnen verhaallijn.