Get Carter (2000)

Carter (Stallone) is een zogenaamde “financieel schade-expert” die voor de Mafia van Las Vegas werkt. Wanneer zijn broer plots overlijdt gaat hij terug naar zijn thuisplaats om erachter te komen wat er gebeurd is. Natuurlijk was de dood van broerlief geen ongeluk en begint Stallone wat rond te meppen om uit te vinden wie zijn broer naar het hiernamaals gestuurd heeft.

Wat start als een familiedrama (Carter heeft niet echt een leven en verbrak blijkbaar alle banden met zijn familie toen hij naar Las Vegas vertrok) neemt een draai van 180° en eindigt in een finale waarin Stallone verandert van een triestige krachtpatser in een sadist die uit is op wraak.

Get Carter is een remake van de Engelse klassieker waarin Michael Caine Carter speelde en alhoewel de originele film niet moet onderdoen voor deze Amerikaanse remake werken het koude acteerwerk en fotografie wel. Stallone is zeer goed gecast als de vechtbaas die aan lager wal geraakt is, Mickey Rourke mag nog maar eens een slechterik spelen (een rol die hij kan als de beste) en Michael Caine komt zowaar zelf ook nog voorbij en deze keer nog wel als het kwade genius.

Get Carter bevat een van de beste acteerprestaties die we van Stallone tot op heden gezien hebben maar we denken toch dat het niet echt spijs voor iedereens bek is. Als je niet de typische Amerikaanse wraakfilm verwacht maar er rekening mee houdt dat de Britse invloeden van de originele film nog steeds hun kop op steken kunnen we deze zeker wel aanraden.