27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Flight 7500

Een zeer slap afkooksel van The Sixth Sense in een vliegtuig

Vlucht 7500 is onderweg van San Francisco naar Tokyo wanneer het vliegtuig wat turbulentie meemaakt. Op zich geen probleem, zou je denken, maar een van de passagiers krijgt het er zo benauwd van dat hij gewoon geen lucht meer krijgt en ondanks hulp van enkele medepassagiers zelfs overlijdt. Om de gemoederen te bedaren besluit de kapitein van het vliegtuig dat de eerste klasse ontruimd moet worden zodat daar het lijk voor de resterende tijd van de vlucht kan blijven maar wanneer even later het lichaam verdwijnt wordt het duidelijk dat er iets serieus mis is…

Ryan Kwanten uit True Blood, Amy Smart uit Justified, Leslie Bibb uit ER en Iron Man, en Jamie Chung uit Once Upon a Time. Aan semi-bekende gezichten is duidelijk geen gebrek in Flight 7500 en dat regisseur Takashi Shimizu, bekend van The Grudge, de leiding heeft over het geheel doet veel goeds verwachten. Steek je goede hoop echter al maar snel weg want veel interessants komt er niet uit deze combinatie van talent(en).

De hoofdpersonages zijn gereduceerd tot eendimensionale clich├ęs waar niets interessants bij te vinden is en je weinig echt acteerwerk moet verwachten dat boven het niveau van de gemiddelde soap uitstijgt, het verhaal is een zwaar aangelengd afkooksel van o.a. The Sixth Sense dat totaal geen interessante opbouw kent, en de schrikmomenten zijn ronduit slaapverwekkend. Tenzij je hart sneller begint te slaan van wat rook die plots in een gangpad opduikt om even later weer te verdwijnen.

Wanneer er dan eens een mogelijk interessant gegeven (een Japanse dodenpop) boven komt drijven wordt daar verder niets mee gedaan, en na een 70-tal minuten komt Shimizu erachter dat het welletjes geweest is waarna het verhaal afgeraffeld wordt. Neen, goed kunnen we Flight 7500 allesbehalve noemen.

Het idee van een trans-Atlantische vlucht waar plots allerlei bovennatuurlijke verschijnselen zich beginnen te manifesteren is een concept dat wel potentieel heeft. In deze Flight 7500 komt het er echter duidelijk niet uit.