4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Fido

Excellent zombiewerk dat spijtig genoeg niet door de grote massa geapprecieerd zal worden.

Nadat een giftige nevel de Aarde overspoelde zijn de doden tot leven gekomen en begon de oorlog tussen mensheid en zombies. Gelukkig bedacht de firma ZomCon een electrische halsband waarmee de zombies getemd konden worden en sindsdien zijn steden en dorpen weer zo veilig als vroeger met zombies die gebruikt worden om allerlei klusjes te doen en enkel buiten de grenzen van de steden zijn er nog duizenden zombies die op zoek zijn menselijk vlees.

Het kleine stadje Willard is waar Timmy Robinson’s familie leeft. Zij hebben nooit een persoonlijke zombie gehad maar wanneer nieuwe buren hun intrek nemen besluit ma dat het tijd is om er een te krijgen. Alhoewel pa er niet veel mee opheeft wordt Timmy bevriend met zijn huiszombie die de naam Fido krijgt. Wanneer op een dag Fido’s halsband plots niet meer correct werkt gaat het echter snel neerwaarts met de levenskwaliteit in de buurt…

Fido is als iets dat je nog nooit gezien hebt. Er is goor maar de film mag niet als de typische zombie slashter gezien worden. Er is comedy maar geen slapstick zoals in Shaun of the Dead. Alles is present maar in een subtielere manier dan je gewoon bent. Zo is het dan ook niet moeilijk te verstaan waarom Fido geen blockbuster is. De subtiliteit is zo hoog dat de film amper opvalt en dat is op zich wel spijtig. Mensen die op zoek zijn naar iets anders dan een mainstream film moeten zeker deze een kans geven omdat je zeker kan zijn dat er een lach op je gezicht getoverd wordt alhoewel je raar of zelden zult bulderen van het lachen. Het is een van die films waarover je spreekt met een select groepje mensen die hem ook gezien hebben en hem begrijpen.

Excellent werk dat spijtig genoeg niet door de grote massa geapprecieerd zal worden