Far Cry

Als je verwachtingen niet te hoog zijn is Far Cry een gemiddelde videogame film die niet boven de middelmaat uitstijgt maar je ook niet tegensteekt

46 Pageviews

Valerie Cardinal is een onderzoeksjournaliste die via haar oom erachter komt dat de Amerikaanse overheid aan het experimenteren is op soldaten op een verlaten eiland. Vast van plan erachter te komen wat het hoofd van het onderzoek, Dr. Krieger, van plan is besluit ze voormalig Special Forces officier Jack Carver in te huren om haar naar het eiland te brengen zodat ze uit eerste hand kan zien wat er aan de hand is, maar eens gearriveerd worden de twee gevangen genomen. Wanneer Dr. Krieger’s experimenten om de ultieme soldaat te creĆ«ren uit de hand lopen breekt de hel los.

Dit is nog maar eens een film geregisseerd door de infame Duitser Uwe Boll maar voor een keer moeten we zeggen dat zijn werk aan de beterhand is. Waar hij vroeger grote namen in de cast had en een redelijk budget voor speciale effecten moet hij het tegenwoordig met heel wat minder doen maar dit lijkt hem ertoe te zetten betere films te maken. Versta ons echter niet verkeerd, Far Cry is verre van goed, maar vergeleken met zijn vorige werk zien we toch een positieve curve. In plaats van een totaal achterlijke film krijgen we nu iets voorgeschoteld dat kan wedijveren met moderne B-films en je kan Far Cry zelfs bijna vergelijken qua kwaliteit met films waarin Jean-Claude Vandamme voorbij komt.

Verwacht geen goed acteerwerk, diepe verhaallijn of eender wat dat je van je sokken zal blazen, maar Far Cry slaagt er wel in om bij momenten te entertainen. Of is het eerder dat we zo gewoon zijn geworden aan rommel tegenwoordig dat we denken dat Uwe Boll’s werk aan de beterhand is? Als je verwachtingen niet te hoog zijn is Far Cry een gemiddelde videogame film die niet boven de middelmaat uitstijgt maar je ook niet tegensteekt.