Dream House

Will Atenton besluit om te stoppen met zijn job en meer tijd door te brengen met zijn familie en een boek te schrijven. Als dusdanig besluiten ze te verhuizen naar een nieuw huis en de zaken lijken er beter voor te staan dan ooit. Het perfecte leven is begonnen… totdat Will enkele kinderen ziet die in zijn kelder aan het spelen waren. Hij komt erachter dat de vorige bewoner van het huis waar ze nu in leven, Peter Ward, zijn hele gezin uitgemoord heeft waarna hij opgesloten werd in een gesticht voor krankzinnigen.

Vanaf het moment dat ze dit doorhebben beginnen Will en zijn gezin allerlei mensen te zien die rond het huis hangen en het wordt al snel duidelijk dat er iets verschrikkelijk mis is. Wanneer Will op onderzoek uit gaat naar wat er aan de hand is komt hij achter meer dan hij mogelijk aankan…

Dream House neemt de typische “behekst huis”-stijl van verhaal en probeert er wat originele wendingen aan toe te voegen. Spijtig genoeg onthullen de trailers reeds zowat alle plotwendingen behalve het effectieve einde, en dat is dan nog niets een het meest interessante gedeelte. Zodra je de hoofdwending in het verhaal weet blijft enkel het stevige acteerwerk over om je aan het scherm te kluisteren en dat is meer nét genoeg om je er niet toe aan te zetten de film te stoppen. Dream House heeft spijtig genoeg niet genoeg diepte in zijn verhaal om je op de tip van je stoel te houden gedurende de hele film dat ook het einde toch wel een teleurstelling is helpt evenmin.

Al bij al een middelmatige thriller die er absoluut niet in slaagt om meer te zijn dan je op het eerste zicht zou denken.