27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Drag me to Hell

Een schitterende terugkeer van Sam Raimi naar het horror genre!

Christine Brown is van het platteland naar de stad verhuisd om daar een leuk leven te leiden, te trouwen met haar vriend en carriere te maken. Ze maakt kans op promotie op haar werk maar ze is niet de enige die daarop aan het azen is en na een gesprek met haar baas wordt het duidelijk dat degene die meer verantwoordelijkheid krijgt “moeilijke beslissingen” zal moeten kunnen maken. Wanneer een oudere zigeunervrouw met de naam Mrs. Ganush langskomt om te vragen voor een derde uitstel van betaling op haar hypotheek ziet Christine dit als een “moeilijke beslissing” en weigert deze aanvraag dan ook. Mrs. Ganush laat het daar echter niet bij zitten, en wanneer ze buitengegooid wordt na op haar knietjes zelfs gesmeekt te hebben roept Mrs. Ganush een vloek uit over Christine. Van dan af beginnen er allerlei rare zaken te gebeuren en Christine snapt algauw dat ze maar een paar dagen tijd heeft om terug in het goede boekje te geraken van de oude vrouw voordat de Lamia haar zal meenemen naar de hel. Enig probleem: Mrs. Ganush is ondertussen overleden…

Sam Raimi keert terug naar het horror genre met een film die – afgaande van de trailers – niet al te fantastisch lijkt op het eerste zicht maar achteraf wel schitterend blijkt te zijn. Net zoals met de Evil Dead reeks creeert Raimi een perfecte balans tussen komedie, goorheid en schrikmomenten en het idiote verhaaltje en de plotwendingen doorheen het verhaal zijn minder belangrijk dan het gevoel van fun wanneer je het hoofdpersonage ziet proberen haar leven te redden.

Net zoals met zovele horrorfilms krijgen we een simpel verhaal maar Raimi heeft de kunde die hij toonde met zijn eerdere horror titels geperfectioneerd waardoor Drag me to Hell bijna een instant klassieker wordt in het genre. Welkom terug Mr. Raimi en mogen we nog veel werk van u te zien krijgen!