Deadpool

Wade (Ryan Reynolds) is een voormalige Special Forces lid die zich tegenwoordig bezig houdt met in ruil voor geld allerlei zaakjes afhandelen die niet door de gewone politie gedaan kunnen worden. Veel aandacht besteedt hij niet aan zijn persoonlijke leven totdat hij op een dag Vanessa (Morena Baccarin) ontmoet. De twee lijken voor elkaar gemaakt en de zaken lopen op rozen totdat blijkt dat Wade een dodelijke en ongeneeslijke vorm van kanker heeft.

Hier lijkt het idyllische leventje ten einde te komen maar wanneer een man Wade benadert en zegt dat hij een mogelijke oplossing heeft gaat Wade met de man mee naar een ondergronds laboratorium waar hij een inspuiting krijgt met een of ander geheimzinnig goedje en allerlei proeven moet ondergaan. Het begint Wade te dagen dat dit niet echt allemaal koosjer is en wanneer hij de dokter, Ajax, hiermee confronteert doet deze zelfs geen moeite om dit te ontkennen. De spuit bevat een serum dat mutante cellen activeert zodat men supermensen kan creëren die tegen hoge prijs verkocht worden. Wade muteert ook en verkrijgt hierdoor de gave om ongelooflijk snel te genezen maar dit komt wel tegen de prijs dat zijn uiterlijk serieus misvormd wordt. Hij slaagt erin te ontsnappen, en besluit wraak te nemen op Ajax en zijn bende…

Deadpool slaagde erin bij zijn release onmiddellijk records te breken en is zowat de meest succesvolle +16 film in de VS ooit, en niet zonder reden. De “foute” humor gecombineerd met leuke actiescènes werkt wonderbaarlijk goed, en ook het acteerwerk van Ryan Reynolds samen met de goede regie van Tim Willits zorgen ervoor dat je bijna zou vergeten dat Deadpool eigenlijk een redelijk simpel verhaaltje bevat en slechts 2 grote actiesequenties die zowat de helft van de film beslaan. Ja, Deadpool zal nooit een voorbeeld van diepgaande inhoud worden maar dat hoeft voor een keer niet en de film toont nog maar eens aan dat hersenloos vertier zeker vermakelijk kan zijn mits goed uitgewerkt.