11 april 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Dark Water

Saai! Dat is het minste dat je kan zeggen over Dark Water!

Dahlia Williams staat op het punt om te scheiden en ze wil het hoederecht over haar dochter. Om dit te verkrijgen verhuist ze naar een goedkoop appartement en begint een nieuwe baan om voor alles te kunnen betalen. De dingen gaan niet schitterend maar ze slaagt erin om rond te komen ook al duurt het niet lang voordat problemen zich beginnen te manifesteren. Haar appartement heeft een lek die constant groter wordt en de lokale concierge wil er niets aan doen totdat ze erachter komt dat het appartement boven dat van haar compleet overstroomd is. De lek wordt gedicht en de zaken keren terug naar hun normale gangetje, maar niet voor lang. De lek keert terug en vreemde dingen beginnen te gebeuren. Haar dochter heeft een nieuwe imaginaire vriend, er is een roze “Hello Kitty” zak die constant terugkomt, en het lijkt wel alsof Dahlia haar verstand aan het kwijtraken is… of is er werkelijk iets bovennatuurlijks aan de hand?

Saai! Dat is het minste dat je kan zeggen over Dark Water! Amerikanen hebben recentelijk de Aziatische cinema ontdekt en zijn begonnen met het hermaken van recente Japanse hits en deze in een Amerikaanse omgeving te plaatsen om deze “toegankelijker” te maken voor het publiek. Dat dit gedaan kan worden met films zoals The Ring of The Grudge is niet slecht, maar men zou moeten begrijpen dat niet alle films voor zo’n “makeover” geschikt zijn en Dark Water is daar een perfect voorbeeld van.

De originele film draait op de spanning die de moeder in haar nieuwe situatie heeft gecombineerd met de vreemde gebeurtenissen in het gebouw waar zij en haar dochter recentelijk ingetrokken zijn. In de door mannen gedreven Japanse cultuur waar ook nog veel mythische aspecten aanwezig zijn werkt dit verhaal ook al kan zelfs de Japanse versie bij momenten saai overkomen, maar in een Amerikaanse omgeving werkt dit compleet niet en het trage tempo zorgt er al helemaal voor dat je ofwel in slaap valt of de film gewoon stop zet om iets anders te gaan doen. Moeten we nog meer zeggen?

Dark Water (2005) Drama, Horror, Mystery | 105min | 8 July 2005 (USA) 5.6
Director: Walter SallesWriter: Kôji Suzuki, Hideo NakataStars: Jennifer Connelly, Ariel Gade, John C. ReillySummary: Dahlia Williams and her daughter Cecelia move into a rundown apartment on New York's Roosevelt Island. She is currently in the midst of divorce proceedings and the apartment, though near an excellent school for her daughter, is all she can afford. From the time she arrives, there are mysterious occurrences and there is a constant drip from the ceiling in the only bedroom. There are also noises coming from the apartment directly above hers, though it would appear to be vacant. Is the apartment haunted or is there a simpler explanation? Written by garykmcd

Photos


See all photos >>