Dagon

Paul Marsh is een computergenie die net rijk geworden is met zijn .com-firma en samen met zijn vrouw Barbara en zakenpartner is hij met vakantie voor de kust van Spanje. Niet lang nadat ze een klein dorpje gezien hebben wordt hun boot door een storm tegen een rif geslagen waardoor deze lek raakt en Vicky, de vrouw van Pauls zakenpartner, haar been klemgezet wordt in de boot. Terwijl het water begint te stijgen besluiten Paul en Barbara met een reddingsboot naar het stadje te peddelen in de hoop daar hulp te vinden.

Eens in het dorpje krijgen ze hulp van een priester die Paul met wat vissers terug naar de boot stuurt en Barbara wordt naar een hotel geleid waar ze de politie alsook een ambulance kan bellen. Terug bij de boot vindt Paul ondertussen geen spoor meer van zijn vrienden en wanneer hij terug in het stadje is stelt de priester voor om eveneens naar het hotel te gaan en op Barbara te wachten die blijkbaar naar een andere stad gegaan is voor hulp. Eens in het hotel duurt het niet lang voordat Paul beseft dat er iets niet klopt en wanneer hij plots merkt dat er mensen op hem af komen besluit hij om te rennen voor zijn leven.

Terwijl hij probeert te ontsnappen ontmoet Paul Ezequiel die hem het verhaal vertelt van Imboca (het stadje) waar de mensen die vroeger aanhangers waren van Jezus hun rug gekeerd hebben naar God om in de plaats Dagon te aanbidden, een god die menselijke offers vereist maar eeuwig leven in de zee in de plaats belooft. Paul realiseert zich dat als hij niet snel weg geraakt hij het volgende slachtoffer zal zijn maar wat hij niet beseft is dat de vrouw waarover hij de laatste tijd nachtmerries heeft in dit stadje leeft en dat hij nog meer onplezierige geheimen zal te weten komen…

Dagon is gebaseerd op een kortverhaal van H.P. Lovecraft en eens je dat weet zou het duidelijk moeten zijn dat dit deel uitmaakt van de Cthulhu serie verhalen die hem de titel “Master of the Macabre” opleverden. Zeg dus maar niet dat je geen idee hebt wat voor soort film dit is. Zoals je kan verwacht is het goor gehalte zeer hoog (de scène met de man wiens gezicht afgerukt wordt terwijl hij nog leeft is serieus bloederig) maar een leuke verrassing is dat de verhaallijn ook zeer goed is met enkele verrassende wendingen, ook al hadden de “we proberen te ontsnappen”-sequenties wel wat korter mogen zijn.