Cry_Wolf

Cry_Wolf

Een groep middelbare scholieren verzint een seriemoordenaar om iedereen aan het schrikken te brengen maar wat gebeurt er als er een echte moordenaar ten tonele verschijnt?

Onze opinie:
Wanneer Owen op zijn nieuwste school arriveert (hij is op verscheidene reeds buiten gegooid) heeft hij weinig moeite om nieuwe vrienden te vinden en na de mooie Dodger op zijn eerste dag ontmoet te hebben wordt hij al snel geaccepteerd in haar groep. De jongeren spelen regelmatig een spelletje genaamd “Cry Wolf” waar een van hen zogenaamd de wolf moet spelen terwijl de rest schapen zijn. Het idee hierachter is om te liegen en bedriegen zodat de anderen niet weten wie de wolf is. Wanneer niet veel later een jong meisje dood gevonden wordt in een nabijgelegen bos bedenken ze dat het misschien wel leuk zou zijn om een vals verhaal te verzinnen over een seriemoordenaar die rond de school hangt en op Halloween opnieuw zal toeslaan. In het begin is dit allemaal redelijk onschuldig maar wanneer Owen in de problemen geraakt met het schoolbestuur die allesbehalve gelukkig zijn met het verhaal wordt de kans groot dat hij weer weggestuurd zal worden. Wanneer Owen dan vreemde berichten begint te ontvangen blijkt dat de echte moordenaar het verhaal ook gehoord heeft en er nu op uit is om hem en zijn vrienden aan te pakken. Echter, niemand gelooft hem…

Cry Wolf start als een typische middelbare school slasher film maar slaagt er wel in om weg te blijven van de al te gore scenes die we van zulke film gewoon zijn en focust meer op de thriller-elementen. Dat gezegd zijnde bevat de film heel veel elementen van een typische “whodunnit” met de gebruikelijke plotwendingen die daarbij horen. Al bij al is Cry Wolf daardoor een betere film dan je zou verwachten en de cast levert ook nog eens redelijk acteerwerk af ook. Gore-effecten zijn minimaal waardoor deze film ook goed is voor mensen die niet al teveel bloed willen zien. Leuk om eens voorbij te laten komen dus.