4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Columbus Circle

Een deftige thriller zonder meer

Abigail Clayton woont al een hele tijd in het Columbus Circle appartementsgebouw zonder ooit buiten te komen. Al haar boodschappen worden geleverd door de conciƫrge, en de enige persoon met wie ze menselijk contact heeft is haar dokter, Raymond Fontaine. Wanneer haar gebuur komt te overlijden probeert ze dit appartement eveneens te kopen om als dusdanig nog minder mensen in haar buurt te hebben, maar spijtig genoeg voor haar slaagt een jong dynamisch koppel erin om beter te doen dan haar bod.

Niet lang nadat het koppel zijn intrede doet wordt het duidelijk dat de man een overwerkte zakenman is die drinkt en er niet mee inzit om zijn vrouw Lillian bij momenten wat bij te timmeren uit frustratie, een situatie die Abigail maar al te goed kent uit haar eigen verleden. Ondanks haar schrik voor de buitenwereld besluit Abigail om Lillian te helpen en de twee beginnen al heel snel goede vriendinnen te worden maar de zaken zijn niet zo simpel als eerst gedacht…

Met Columbus Circle levert Universal een deftige thriller af die doet wat hij moet doen zonder echt te verrassen. De plotwendingen kan je van kilometers op voorhand zien aankomen, maar het acteerwerk en verhaal zijn goed genoeg om je geĆÆnteresseerd te houden.

Een deftige thriller die blijft staan dankzij het goede acteerwerk. Iets gelijkaardigs kan je zeggen over de gehele release: niets dat echt uitblinkt maar ook niets negatiefs dat je kan opmerken.