City of Ember

City of Ember

De inwoners van de City of Ember maken deel uit van een fantastische wereld van glinsterende lichtjes. Maar als de energiebron opraakt, begint een race tegen de tijd

Onze opinie:
Een paar honderden jaren geleden werd leven op het oppervlak van onze planeet onmogelijk en om het voortbestaan te behoeden besloot de mensheid ongeveer 250 jaar geleden om een stad diep onder de grond te bouwen. Sinds dan hebben generaties mensen in de “City of Ember” geleefd maar ze verloren de kennis van hun geschiedenis en wanneer de stad begint te vervallen worden de zaken stilaan erger. Voedselvoorraden beginnen op te geraken en de generator die licht voorziet staat op het punt om finaal kapot te geraken. De inwoners vrezen voor hun toekomst maar niemand heeft de moed om terug te keren naar de oppervlakte aangezien tot op heden niemand die ooit de stad verliet om naar de duistere buitenkant te gaan is teruggekeerd.

De tieners Doon Harrow en Lina Mayfleet zijn ervan overtuigd dat de Builders, hun voorvaderen, een manier moeten bedacht hebben om weg te geraken en ook al is het verboden om de stad te verlaten bedenken ze een plan om te ontsnappen. Wanneer Lina een klein doosje vindt met geheimzinnige en cryptische instructies slagen zij en Doon erin om deze te ontcijferen en ontdekken ze als dusdanig hoe de geschiedenis van de stad in elkaar zit. In een race tegen de klok en de burgemeester die hen wil stoppen vertrekken Doon en Lina naar de oppervlakte om de mensen van Ember te redden voordat de lichten uitgaan voor een laatste keer.

City of Ember is een leuke film die perfect te genieten valt met het hele gezin. Net zoals bij zovele fantasy films waar kinderen in het middelpunt staan hebben de volwassenen ofwel hun geloof verloren of ze zijn gewoonweg corrupt. Op een rare manier werkt het hier echter wonderwel. Bill Murray is excellent als de corrupte burgemeester en ook Tim Robbins doet zijn werk uitstekend, maar vooral Harry Treadaway en Saoirse Ronan als Doon en Lina mogen met de eer gaan strijken voor ons als hun vertolkingen zijn overtuigend en perfect voor deze film.

We keken niet echt uit naar deze City of Ember maar hij slaagde erin om ons op een leuke manier te verrassen. Zeker de moeite waard om te bekijken.