Cats & Dogs

We weten allemaal dat katten en honden elkaar niet echt kunnen luchten. De beste vriend van de mens houdt nergens meeer van dan blaffen naar zijn bekendste vijand, de kat. We we echter niet weten is dat katten en honden in een eeuwige oorlog zitten en dat ze tonnen aan wapens hebben om elkaar te bevechten. Ze kunnen zelfs spreken in Cats & Dogs!

Mr.Tingles, een geniale criminele kat, wil de wereld overnemen door een serum te bemachtigen dat de mensheid zou bevrijden van hondenallergiën en dit aanpassen zodat het net tegen onze viervoetvrienden werkt waardoor er niemand meer is om ons te beschermen tegen de wreedaardige katten. Wanneer de hond van de Brody’s (die het onderzoek doen naar het serum) gekatnapt wordt moet er een nieuwe puppy geplaatst worden om professor Brody’s serum te beschermen. Spijtig genoeg wordt de geheim agent hond vervangen door Lou, een gewone puppy die in is voor wat avontuur en nu plots het kattengevaar moet trotseren of hij nu wil of niet.

Cats&Dogs is een schitterende film voor kinderen, maar zelfs volwassenen die geen bezwaar hebben tegen een simpel verhaaltje nu en dan zullen deze zeker kunnen appreciëren. Zoals met de meeste komedies is de plot absoluut niet verrassend maar de grappen zijn wel goed en dat is het belangrijkste bij dit soort films. Combineer dat met goede speciale effecten, CGI die zeer goed gedaan is en hint naar actiefilms zoals The Matrix en het resultaat is een zeer onderhoudende film. Als je kinderen nog niet genoeg hebben met Monsters Inc en Ice Age is Cats&Dogs zeker aan te raden!