27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Brotherhood of the Wolf

Schitterende Franse film!

Het is 1766, vlak voor het begin van de Franse Revolutie, en in de Franse Provence is een wolfachtig wezen huis aan het houden door allerlei mensen te vermoorden en verminken. De Franse koning zendt ridder Grégoire de Fronsac om het krachtige beest te vangen maar als snel komen hij en zijn Mohawk vriend erachter dat niet iedereen gelukkig is met hun komst.

Gans, de man die ons eerder Crying Freeman bezorgde, combineert elementen van verscheidene bioscoophits als Jaws, The Matrix, Dangerous Liaisons en enkele andere om een film af te leveren die zich net voor de Franse Revolutie afspeelt en duidelijk de verschillen aantoont tussen de mensen op het platteland en hoe de Franse aristocratie zich gedroeg.

Doorheen de film krijg je het gevoel dat er meer gaande is dan je te zien krijgt en de verhaallijn is opgezet om te spanning op te voeren van de eerste minuut tot de laatste seconde. Het camerawerk is net zoals het acteerwerk subliem, en de manier waarop gevechten vertoond worden alsook hoe spanning verhoogd wordt wanneer het monster dichterbij komt werkt perfect. De enige kleine tegenvaller is wanneer we het monster effectief in beeld komt en we te zien krijgen dat gruwelijke beesten maken geen makkelijke taak is.

De Franse film is al een tijdje in het slop en behalve met films van Luc Besson (bvb. Léon, The 5th Element) slaagt men er raar of zelden in om een groot publiek aan te trekken. Brotherhood of the Wolf kan gezien worden als een uitzondering hierop aangezien het schitterende acteerwerk, het interessante verhaal en het fantastische camerawerk deze film een meesterwerkje maken.