Blood Work

Terry McCaleb, FBI profiler, zit op de hielen van een seriemoordenaar wanneer hij een hartaanval krijgt tijdens een achtervolging. Twee jaar later is hij gepensioneerd en aan het bijkomen van een operatie waarbij hij een nieuw hart gekregen heeft wanneer hij gecontacteerd wordt door de zuster van de hartdonor die hem vraagt om de moord op haar zuster te onderzoeken. Ondanks het advies van zijn dokter om de zaak niet op te nemen en kalm te blijven besluit McCaleb dat hij het deze vrouw schuldig is om uit te zoeken wat er gebeurd is.

Wanneer hij erachter komt dat naast zijn donor er nog een andere persoon vermoord is geworden en dat de enige link tussen beide het feit was dat ze dezelfde bloedgroep hadden als hijzelf vormt zich een schrikwekkend idee in zijn hoofd: beide zijn vermoord om er zeker van te zijn dat hij een nieuw hart zou krijgen.

Clint Eastwood wordt ouder maar moet dat betekenen dat zijn films even traag worden als hijzelf? Wij zouden zeggen van niet aangezien we reeds enkele toppers van hem gezien hebben de laatste jaren maar spijtig genoeg is Blood Work niet een van deze. De film probeert diepte te geven aan de personages maar spijtig genoeg slaagt Clint de regisseur er enkel maar in om de snelheid van de film naar beneden te halen waardoor deze gewoon saai wordt. Wanneer de “grote finale” en het “onverwachte plotwending” arriveren heb je het allemaal al een half uur voor Clint de acteur uitgevogeld. Enkel aan te raden aan echte Clint Eastwood fans die alles van Clint gezien willen hebben.