Black Mirror – Seizoen 5

Deze sciencefiction-anthologieserie in de trant van “The Twilight Zone” laat de duistere kant zien van technologie en de menselijke natuur

141 Pageviews

Deze sciencefiction-anthologieserie in de trant van “The Twilight Zone” laat de duistere kant zien van technologie en de menselijke natuur

Onze opinie:
In dit vijfde seizoen alweer van Black Mirror krijgen we wederom drie afleveringen te zien waarin de toekomst van technologie een nogal duister beeld schetst van wat ons te wachten staat. In Striking Vipers zorgt een online virtual reality vechtspel dat de relatie tussen twee beste vrienden een nogal zeer onverwachte richting uitgaat, terwijl Smithereens (de beste aflevering van de drie) een taxichauffeur volgt die per ongeluk de verkeerde man van een technologiebedrijf ontvoert en alsnog probeert om zijn eis in vervulling te zien komen terwijl de situatie compleet uit de hand dreigt te lopen. Tot slot is er dan nog Rachel, Jack and Ashley Too waarin we zien hoe een eenzaam meisje probeert zich te spiegelen aan haar favoriete popster (Miley Cyrus) via een recent gelanceerde pop die zogezegd de persoonlijkheid van de popster zelve bevat.

Zonder twijfel is Black Mirror steeds weer een compilatie van afleveringen die ons waarschuwen voor de gevaren van technologie, en dit op de meest briljante wijze. Ook dit vijfde seizoen slaagt hierin en dat er deze keer maar slechts drie episodes ter beschikking worden gesteld wordt ruimschoots goedgemaakt door de algemene kwaliteit van de afleveringen in kwestie. Een van de betere seizoenen die we reeds voorgeschoteld kregen.

Black Mirror  Drama, Sci-Fi, Thriller | 1h | TV Series (2011– ) 8.9
Writers: Charlie BrookerStars: Daniel Lapaine, Hannah John-Kamen, Michaela CoelSummary: Set in a world only minutes from our own, "Black Mirror" unveils how modern technologies can backfire and be used against their makers, every episode set in a slightly different reality with different characters combating different types of technologies.

Photos


See all photos >>